Predizborno (ne)hatarisanje

2
33
Salahudin Fetić
Salahudin Fetić

Čudno je to kod nas Bošnjaka. Kada dođu izbori mnoge se stvari promijene. Mnogi postaju agresivniji. Mnoge nedozvoljene stvari postaju dozvoljene. O mnogim stvarima o kojima je zbog časti i obraza nekada bilo sramota i pomisliti, danas se priča i to sasvim slobodno. Ne čuva se više hatar ni starijem ni mlađem. Sve se svije oko toga ko će osvojiti najviše. Pa se u neki vakat tolika borba rasplamsa, da čovjek pomisli da je nekima to pitanje opstanka na vlast pitanje života ili smrti.

Sve se češće čuju fraze „glasaj za ovoga zbog mene“, „glasaj onoga zbog šume“, „nemoj im se zamijerat ukinut će ti socijalu“, „nemoj sa ovima prozvat će me na sastanak“ i tako redom. Kao da živimo u robovlasničkom sistemu gdje oni robovlasnici imaju pravo svugdje i u svaka doba pozvati svog roba i zabraniti mu ili narediti štošta.

Tako se ponašaju ovi neki političari, pogotovu gospoda iz Bošnjačke stranke, da krenem od njih. Igraju se sa Bošnjacima, pogotovo sirotinjom, mrkve i štapa. Pa im malo daju mrkve, pa kad to ne upali onda štapom po glavi. Nisu ništa bolji ni ovi iz drugih partija. Samo se različita sredstva koriste za ucjene. Jedni ucjenjuju poslom, drugi šumama, treći socijalom, četvrti ne znam čime, sve zavisi koje su im nadlježnosti u rukama, jal šume, jal vode, jal socijale itd.

A narod ko narod, neki prihvataju politički jaram, jal zeleni, jal plavi, jal crveni, sve jedno je, dok oni drugi drže i čuvaju svoje dostojanstvo koliko su kadri. A kadri su.

Kad sabereš i oduzmeš, ideje nigdje nema. Sve se svelo na materijalizam. Počelo se trgovati glasovima otvoreno, javno, tj. trgovati svojim obrazom, dostojanstvom i čašću. Nekada se to nije smjelo ni spomenut. A sad vala ko maslo kupovao na pijaci ko glasove.

Međutim, samim prihvatanjem da kupuju glasove na predstojećim izborima, prhvatili su činjenicu da ne zaslužuju vlast, da je na pošten način ne mogu osvojiti.

No, kako reče jedan mudri čovjek, o takvima ne treba pričati, jer je teško razumjeti takav sklop ljudi, nego da se bavimo ovim poštenima, koji su izloženi raznim pritiscima i ucjenama nebi li poklekli.

Ima onih koji se nikako ne daju zaplašiti. Odnosno, onih koji se plaše Jednog, Najvećeg Gospodara i nikoga više.

Ko su oni? Oni su BDZ, stranka Bošnjačka demokratska zajednica, jedina prava opozicija u Crnoj Gori. Ono što BDZ nudi sasvim je drugačije od onoga što ostali nude. BDZ nudi ideju i ideale. BDZ nudi vjerovanje i uvjerenja. BDZ nudi borbu za dobro. BDZ nudi istinu, i mnoštvo pozitivnih atributa.

Šta izabrati na kraju? Na jednoj strani grupa političkih partija lojalnih DPS-u i Milu Đukanoviću, koje služe njemu i rade za njegove interese, i na drugoj strani BDZ, koja iako mlada partija, snažna, jaka i odlučna da se suprostavi svim nepravdama prema Bošnjacima kao narodu. Izbor je jednostavan: Hoćete li glasati za bošnjačke interese ili interese Mila Đukanovića, njegove partije i njegovog naroda, direktno ili indirektno.

Izbor je na tebi narode moj. Biraj između ropstva i slobode.

(revija SANDŽAK | 20. maj  2014. | br. 180 | RevijaSANDZAK.com)

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  • Sultan Sulejman – ti ?!?! Hahaaa
   Ma ti si djul (aga) I pravis budalu od sebe.
   Koju slobodu je narod izabrao, onu sto kosta od 20-50€?Jel?
   Ili slobodu koju nude dps/sdp.
   Sve dok se sramite svog identiteta I krijete ga pod tepih, ste u ropstvu.

   0

   0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.