Predata koaliciona lista BDZ Sandžaka i Liberalno demokratske partije

0
10

Capture2

Sjeverni Sandžak, Srbija – Liberalno demokratska partija je predala Republičkoj izbornoj komisiji listu “Čedomir Jovanović-LDP-BDZS-SDU” za parlamentarne izbore koji će se održati 16. marta. Potpredsjednik LDP Bojan Đurić je tom prilikom rekao da kampanju neće voditi otvarajući frontove, kao i da neće pristajati na onu vrstu političkog blata koju pokušavaju da naprave sve druge stranke u ovom trenutku u Srbiji.

Povodom predaje ove izborne liste, potpredsjednik BDZ Sandžaka, Sead Šaćirović je istakao:

– BDZ Sandžaka je sa svojim koalicionom partnerom LDP predala listu RIK jutros u 5 sati. Zadovoljno smo koalicionim dogovorom jer smatramo da je to dobra podloga za rješavanje svih nagomilanih pitanja u Sandžaku, uključujući i status Sandžaka kao i principe oko jedinstva IZ,  povraćaja vakufske imovine i td. Smatramo da je LDP dobar strateški partner sa kojim je moguće predstaviti Bošnjake i Sandžak Evropi i svijetu te na takav način privuci strane investicije i ojačati posrnulu sandžačku ekonomiju.

– Nadamo se pobjedi sa kojom će doći smjena generacija političara iz Sandžaka, posebno onih koji godinama igraju političke utakmice u raznim partijskim dresovima i koalicijama a skoro nikakvog dobra Sandžaku nisu donijeli, sto zarad sopstvene nesposobnosti sto zarad lose odabranih koalicija. BDZ Sandžaka je spremna i zalaze se da sa mladim časnim i poštenim ljudima Sandžaku donese stabilnost, mir i ojača ekonomiju. Na tom putu očekujemo podršku svih ljudi koji drže do poštenja, odgovornosti i stručnosti. Sandžaklije nisu nikada griješile u oskudnim trenutcima pa neće ni 16. marta kada će ubjedljivo podržati koaliciju LDP-BDZ Sandžaka-SDU. Sandžaklije znaju da je vrijeme za promjene. A BDZ sa osmjehom ide ka pobjedi.

– Želimo da unesemo pozitivnu energiju u ovoj kampanji, da afirmišemo nove ljude i da kroz takvu dinamičnu kampanju dođemo do rezultata koji će ovoj listi omogućiti da bude odlučujuća lista posle izbora 16. marta. Apsolutno najvažnija stvar za Srbiju u ovom trenutku je kakvo će biti to jutro 17. marta. Da li će rezultati ovih izbora, pre svega liste koju smo danas predali, omogućiti novi optimizam u Srbiji, novu pozitivnu energiju i novu mogućnost da efikasno obavimo sve poslove koji su godinama ili decenijama odlagani. To je zadatak svih nas u ovoj kampanji i mi se radujemo poslu koji je pred nama – rekao je Đurić.

On je rekao da će kampanja koju će voditi biti vrlo dinamična, pozitivna, sa ciljem da se dođe do svakog građanina Srbije, da se motivišu ljudi, pokrenu potencijali koji postoje u njima i u samoj zemlji, a koji su zbog pogrešne politike bile potisnute na marginu.

– Ovo je zemlja u kojoj je 800 000 nezaposlenih, zemlja s ogromnim javnim dugom, velikim problemima zaostalosti, izbegavanja modernizacije, zemlja koja je na evropskom putu suočena s mnogim problemima i političarima koji se kandiduju na ovim izborima je osnovni zadatak da te probleme počnu da rešavaju. To će biti i osnovni moto kampanje koja je pred nama, biće deviza svih naših susreta s građanima – kazao je Đurić.

Capture
Capture3

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.