3. Decembar 2011

Priboj – Jedan od najvećih infrastrukturnih problema u Priboju su gradska groblja, pošto su i srpsko groblje u prigradskom naselju Rabrenovac i muslimansko groblje Goduša u Priboju bukvalno – prebukirani.

Da bi se obavile sahrane na pravoslavnom groblju iskrčuje se šuma u prigradskom naselju Rabrenovac, što izaziva puno problema jer se samovlasno zauzima privatna šuma i od nje pravi groblje, a na muslimanskom groblju Goduša u Priboju sahranjivanje se obavlja čak i na putu u groblju ili se prekopavaju grobnice stare po više decenija.

Iako je o ovom problemu bilo u nekoliko navrata žučnih rasprava na sjednicama Skupštine općine  Priboj, određivane su i lokacije za nova gradska groblja koje nisu ni uređene niti ima puta do njih, ovaj problem još nije riješen. U iščekovanju8 da se trajno riješi problem gradskih grobalja, sahranjivanje pribojaca najčešće se vrši po okolnim selima i prigradskim naseljima, na pravoslavnom groblju u selu Dobrilovići i na muslimanskom groblju u pribojskom prigradskom naselju Čitluk.

Izvor: RtvNP.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles