5. Januar 2010

Sjeverni Sandžak – Islamska zajednica u Srbiji na čijem čelu je Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić, je  pozvala političare u Vladi da naknadno potpišu Deklaraciju bošnjačke elite iz 2009. Povodom toga saopštenje glasi:

U povodu Uredbe Vlade Republike Srbije, kojom se sandžačke opštine razvrstavaju u dva statistička regiona, čime se nastavlja dalje cijepanje sandžačke regije, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji poziva ministra Rasima Ljajića i ministra Sulejmana Ugljanina, kao i narodne poslanike političkih partija koje predvode, da stave potpis na Deklaraciju protiv diskriminacije, kršenja ljudskih i vjerskih prava u Srbiji i administrativnog rasparčavanja regije Sandžak iz jula 2009. godine, nakon što su po ko zna koji put prevareni od strane beogradskog režima.

I ova podvala pokazuje da se važna pitanja za opstanak Bošnjaka u Srbiji i budućnost Sandžaka mogu rješevati isključivo pregovorima sa predstavnicima srpske vlasti, za čiji uspjeh je neophodan bošnjački nacionalni konsenzus.

Portparol Mešihata

Samir ef. Tandir


Izvor: IslamskaZajednica.org

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles