27. August 2010

Pljevlja – U kanjonu Tare izbio je požar na dvije lokacije, a u gašenju vatre pripadnicima žabljačke Vatrogasne jedinice i Nacionalnog parka Durmitor pomažu iz Sektora za vanredne situacije.

“Vatra gori u predjelu Ujač, na teritoriji općine Pljevlja, koji pripada Nacionalnom parku Durmitor, kao i u Tmorima. Požar je zahvatio oko dva hektra”, rekao je agenciji MINA komandir žabljačke Vartogasne jedinice Drago Popović.

On je rekao da gore nisko rastinje i mlada stabla bora, dok krošnje još nisu uhvaćene.

“Gašenje vatre otežava nepristupačan teren jer stabla bora kad dogore lete niz litice i prenose vatru nizbrdo. Nadamo se da se u toku noći vatra neće puno proširiti, ali ima tenzija da se proširi prema kanjonu, odnosno rijeci, dok je sa strana požar koliko-toliko lokalizovan”, rekao je Popović.

On je objasnio da je stigla pomoć od Sektora za vanredne situacije i da je požar gašen iz kanadera. “Nadamo se da će biti još jedna intervencija prije noći”.

Popović je kazao da u gašenju učestvuje kompletna ekipa žabljačke Vartogasne jedinice, od osam osoba, koja ima vozilo, kao i pripadnici Nacionalnog parka i šumari iz Uprave za šume.

Izvor: RTCG.me

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles