Potpisan ugovor o kupovini novog objekta za potrebe džamije i džemata u Parizu

0
9

13506990_1268113513221389_6673412157810365902_nFrancuska – Vodeći se plemenitim ajetom Uzvišenog Gospodara: «Allahove džamije grade i održavaju oni koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju i koji molitvu obavljaju i zekat daju i koji se nikoga osim Allaha ne boje; oni su, nadati se je, na pravom putu.» (Et-Tevba, 18)

Sa željom da zaslužimo nagradu obećanu u hadisima Allahova poslanika, s.a.v.s. : «Ko sagradi džamiju, Allah će mu sagraditi istu u Džennetu.» (Buhari i Muslim) «Ko sagradi džamiju, koliko i leglo mačke, Allah će mu sagraditi kuću (ili dvorac) u Džennetu.» (Ibn Madže)

Te iz potrebe našeg džemata za većim prostorijama, jer u postojećih 70 m2, nije bilo moguće organizovati kvalitetan rad i odgovarajuće vjerske, kulturne, naučne i odgojno-obrazovne aktivnosti kojima bi nas i naše potomstvo uputili i sačuvali na putu Islama i upoznali ih sa vrijednostima vjersko-kulturnog nasljeđa muslimana Balkana.

Odlučno smo, u zadnje tri godine, krenuli u ostvarenje generacijskog projekta VAKUFA – kupovine odgovarajućih prostorija za porebe Džemata u Parizu, te nas je Uzvišeni Allah počastio da u najčasnijim danima mubarek mjeseca Ramazana 1437. godine po hidžri potpišemo ugovor o kupovini objekta na vratima Pariza, vrijednog 1.100.000 eura, sa 500 m2 zgrade i 500 m2 dvorišta, što je u parizskim uslovima veoma povoljno, kojeg trebamo isplatiti u naredna tri mjeseca.

S obzirom, da će buduća džamija i kulturni centar koji okuplja muslimane Balkana, biti od koristi prevashodno muslimanima Balkana u Parizu i okolini, ali će i u gradu koji je prijestonica evropske kulture biti svjetionik vjersko-kulturnog nasljeđa muslimana Balkana pozivamo Vas, ma gdje bili, da ugradite dio svog imetka u VAKUF DŽEMATA U PARIZU – trajnu sadaku, čije će nam blagodati koristiti na ovom svijetu a biti vječni izvor sevaba za budući svijet.

Molimo Milostivog Pomagača da nam se smiluje i ukabuli nam ovo djelo, da nam u ovim blagoslovljenim danima pomogne u ostvarenju započetog projekta, te da bude zadovljan Njime i učini ga od koristi svim ljudima do Sudnjega dana. Amin!

Za više informacija:

CENTRE CULTUREL BOSNIAQUE DZEMAT PARIS
Adresa : 17 Rue André Joineau, 93310 Le Pré-Saint-Gervais
Tel/Fax : +33 1 41 71 40 86 / Mob : +33 6 26 66 70 35 (Imam Abduselam FETIC)
Email : [email protected] / Web : www.ccb-dzematparis.fr


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.