Potpisan ugovor o izgradnji mostova u Rožajskom naselju Bukovica

0
12

Rožaje – Kroz projekte Turske Vladine organizacije TIKA , u periodu od 2007 do 2010. godine, na području Crne Gore , ukupno je realizovano 40 projekata čija je vrijednost oko 6 miliona.
Riječ je o različitim projektima, počev od infrastrukturnih ulaganja, izgradnje različitih objekata, preko projekata sanacije ili rekonstrukecije školskih objekata, bolnica, revitalizacije i rekonstrukecije kulturno-istorijskih spomenika, te projekata humanitarnog karaktera – rekao je Husović.
Projekti TIKE realizovani su u većem broju opština, u različitim dijelovima Crne Gore, u saradnji sa državnim institucijama, lokalnim uprava i nevladinim sektorom.
Primjera radi, danas je potpisan ugovor o izgradnji mostova u rožajskom naselju Bukovica , čija je vrijednost oko 125 hiljada eura, koji je jedan u nizu projekata u oblasti infrastrukture koje je ova organizacija realizovala.
Ovo je potvrda veoma uspješne saradnje naših državnih institucija sa Vladinom agencijom TIKA, što je dio ukupne satradnje države Crne Gore i Republike Turske.
Sigurni smo da će ova saradnja biti i u narednom periodu još više unaprijedjena kroz nove projekte o kojima smo razgovarali sa predstavnicma Agencije TIKA.
Razgovarano je o više značajnih projekta, koji će biti razmatrani a neki od njih i započeti u 2011. godini, kao što su izgradnja kompleksa akademije na Cetinju, kulturno-istorijskog jezgra Žabljaka Crnojevića, odnosno puta, rasvjete i mosta u toj varošici. Planirana je izada projektne dokumentacije vodovoda u Plavu, nekoliko seoskih vodovoda u Bijelom Polju i Rožajama, te jedne višenamjenske sportske hale u Mrkojevićima u Baru.
Sa predstavnicim TIKE dogovoren je nastavak dosadašnje prakse organizovanja studijskih boravaka, edukacije i seminara ljekara, privrednih delegacije, polljoprivrednih udruženja, kao i sportskih klubova.
Ovim putem želim, još jednom, da istaknem odličnu saradnju sa kancelarijom TIKA u Podgorici, da im se zahvalim u ima Vlade i naših gradjana – istakao je Husović.

Izvor: BosnjackaStranka.org


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.