3. Septembar 2019

U sklopu lokalnog plana za uređenje javnih površina u užem centru Tutina u toku je izgradnja i rekonstrukcija pješačkih trotoara, kao i postavljanje zaštitnih stubića koji će spriječiti parkiranje vozila na površinama koje su isključivo namijenjene pješacima.

Ovaj potez lokalnih vlasti naišao je na podršku i odobrenje građana, jer su skoro svi trotoari u ovoj opštini bili uzurpirani nepropisno parkiranim vozilima, čime je kretanje pešaka po trotoarima bilo onemogućeno.

Međutim, opštinski nadzornik radova Samir Bakić rekao je radiju Sto plus da je novi problem sada što nesavesni građani vozila ostavljaju na kolovozima, čime se stvaraju saobraćajne gužve.

“Po pravilu ovdje sada treba da nastupi saobraćajna policija, koja ima obavezu da obezbijedi nesmetano odvijanje saobraćaja. Lokalna samouprava je pokrenula inicijativu da se riješi ovaj problem, koji je uvećan sa današnjim početkom školske godine”, rekao je Bakić.

On je istakao da je lokalna samouprava odlučna da se izbori sa ovim problemom, te da će iskoristiti sva zakonska sredstva da se spriječi dalje bahato ponašanje vozača.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles