27. Decembar 2017

Predsjednik BKZ, prof.dr. Admir Muratović i potpredsjednik BKZ -a za Luxemburg gospodin Asmir Bihorac obišli su dana, 27.12.2017. godine gospodina Ćamila Jukovića, koji se nalazi na liječenju u Specijalnoj bolnici, u Novopazarskoj Banji.

Kao sto je široj javnosti poznato, Ćamil Juković je teško ranjen 2004. godine dok je slučajno prolazio pored sjedišta Sandžacke demokratske partije Rasima Ljajića, kada je došlo do sukoba između pristalica Ugljanina i Ljajića uz upotrebu vatrenog oružja.

Od tada pa sve do danas nalazi se na liječenju, gdje po sopstvenom priznanju, koje je ponovio i danas, oni koji su najodgovorniji za ono sto mu se dogodilo nisu ništa učinili da mu na bilo koji način pomognu.

Da je ovaj narod, Bošnjački, veliki, pokazali su i Bošnjaci dijaspore koji su posredstvom BKZ Luxemburga, koja djeluje u okviru matične BKZ, donirali 4.200€ (četiri hiljade i dvesta eura) novčane pomoći ovom velikom i hrabrom čovjeku.

Gospodin Ćamil Juković se zahvalio svima koji su donirali novac, gospodinu Bihorcu koji je sve to organizirao, kao i predsjedniku BKZ- a dr Muratoviću na posjeti, uputivši dovu Allahu dz.s. da se svima dobrom vrati, na šta smo mu posebno zahvalni svjesni duhovne vrijednosti da se dova onoga kome je nepravda učinjena ne odbija!

Info služba BKZ

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles