23. Juni 2011

Novi Pazar – U ponedjeljak, 20. juna 2011. godine, predsjednik BDZ-a Emir Elfić sa svojim saradnicima primio je visoku delegaciju OSCE-a predvođenu zamjenikom šefa misije Tomasom Murom.

Gosti su izrazili interesovanje za organizaciju i aktivnosti stranke kao i za političku i bezbjednosnu situaciju u Sandžaku.

Predsjednik je istakao da Bošnjačka demokratska zajednica radi na uspostavljanju infrastrukture na prostoru Sandžaka i užurbano se priprema za izbore na svim nivoima.

Elfić je iznio stav da je za uspostavljanje potpune političke stabilnosti neophodno rješavanje tri goruća problema: Pitanje Islamske zajednice, deblokada Bošnjačkog nacionalnog vijeća i akreditacija Internacionalnog univerziteta.

Bošnjačka demokratska zajednica kao najjača demokratska partija spremna je da da svoj doprinos i bude ključni faktor stvaranja ekonomske i političke stabilnosti u regionu.

Izvor: Bdz.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles