6. Decembar 2018

NOVIPAZAR01 Osumnjicceni Dzenan Kacar foto facebook

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Novom Pazaru po kojoj je Dženan Kačar (35) osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja policajca na dužnosti Dragana Čekanovića, saznaje “Blic”.

Prvostepenom presudom Dženan Kačar je proglašen krivim za izvršenje krivičnog djjela teško ubistvo u pokušaju, a Apelacioni sud je uvažio žalbe odbrane i Višeg tužilaštva pa je naložio novo suđenje.

Dženan Kačar se tereti da je uveče, 7. septembra 2017. godine, u Ulici Stefana Nemanje, u stomak upucao Čekanovića dok je on sa kolegom bio u patroli.

Prema informacijama iz istrage, osumnjičeni je sa prijateljima sjedio u bašti jednog lokala u centralnoj novopazarskoj ulici dok je policajac sa kolegom patrolirao i kretao se trotoarom, nekoliko metara udaljen od stola napadača.

– Dženan Kačar je u jednom trenutku izvadio pištolj i ispalio hitac u policajca, pogodivši ga u donji, desni dio stomaka, ispod rebara. On je pao, a kako se radi o pištolju kalibra šest milimetara i kako je bila velika gužva i buka, njegov partner nije mogao da procjeni odakle je pucano – priča naš izvor iz istrage.

Kako bi otkrila izvršioca, novopazarska policija je počela da pregleda snimke obližnjih video-nadzora, a upućen je i poziv forenzičarima iz Beograda koji helikopterom sletjeli na Gradski stadion kako bi pomogli u istrazi.

– Na jednom od snimaka jasno se vidjelo kako Dženan Kačar puca, poslije čega smo ga uhapsili. Parafinskom rukavicom je dokazano da je on pucao, a uskoro je i muškarac kojem je dao pištolj donio i predao oružje u stanicu. Suočen s dokazima, Dženan je sve priznao, ali je tvrdio da nije imao namjjeru da pogodi nekog – ističe naš izvor.

Kao i u istrazi, Kačar je i tokom suđenja govorio da nije imao namjeru da puca u Čekanovića, da ga ne poznaje i da mu je žao zbog svega što se desilo.

Bogat dosije Novopazarca

Dženan K. je u Novom Pazaru poznat kao izvršilac brojnih krivičnih djela, od nelegalnog nošenja oružja do nanošenja teških tjelesnih povreda i pokušaja ubistva. U aprilu prošle godine je upucao Emira H. (26), koji je ostao nepokretan. Viši sud ga je zbog toga osudio na šest godina zatvora, ali se on žalio Apelacionom sudu u Kragujevcu, gdje bi za desetak dana trebalo da bude održano prvo ročište.

U decembru 2015. godine Dženan K. je preživio atentat ispred OŠ „Bratstvo“, kada je na njega ispaljeno nekoliko metaka, ali ga nijedan nije pogodio. Tom prilikom samo pukom srećom niko nije povređen jer se završavala nastava i djeca su polazila kući.

(Blic)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles