11. Oktobar 2013

Južni Sandžak – Sandžak svakako treba da bude most spajanja, a ne zid razdvajanja dvije države i na tome treba raditi prije svega vodeći računa o interesima građana, kazao je u intervjuu CdM-u politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević. 

Odgovarajući na pitanje da li će biti ispoštovan Sporazum koji je 2006. godine potpisan o Sandžaku kao prekograničnoj regiji Milošević je kazao da  kada govorimo o ovoj temi, treba voditi računa da o prekograničnoj regiji Sandžak ne odlučuje sama Crna Gora, već Sandžak pokriva i dio Srbije.

– Ono što stoji u sporazumu potpisanom sa Bošnjačkom strankom, našim dugogodišnjim koalicionim partnerom, biće ispoštovano u skladu sa međunarodnim konvencijama, domaćim zakonodavstvom, dogovorima sa susjednom državom i kako je u sporazumu posebno naglašeno, bez narušavanja postojećih granica. Sandžak svakako treba da bude most spajanja, a ne zid razdvajanja dvije države i na tome treba raditi prije svega vodeći računa o interesima građana, kazao je Milošević.

Z.D. 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles