Pokrenuta istraga otkud Sandžaklijama BiH državljanstvo!?

26
222

BiH – Preko 25.000 Sandžaklija vlasnici su BH pasoša. Pa čak i Mevlid Jašarević. BiH i Hrvatski mediji pišu:

Otkud im BH putovnice i na koji način su stekli vlasništvo nad njima budući da je procedura upisa u BH državljanstvo za strane državljane jako rigorozna nikome nije jasno.

SIPA odnedavno istražuje ne samo slučajeve Radončić, Ganić, Halilović nego i cijeli niz drugih upisa u BH državljanstvo koje je provodilo ministarstvo vanjskih poslova BiH u prošlim mandatima, ministarstvo nad kojim je tradicionalno bio Bošnjak. Naime Srbi i Hrvati koji su državljani Srbije i Hrvatske prolaze pravu birokratsku torturu ako dosele u BiH i nastoje dobiti BH državljanstvo. Ti kriteriji pak ne vrijede za Bošnjake koji su rođeni u stranim zemljama.

Pojednostavljeno kazano država BiH se ponaša kako matična država Bošnjaka pa na osnovu etničkog podrijetla Bošnjaci, ma otkud oni bili promptno dobivaju BH državljanstva dok Hrvate i Srbe BH birokracija nastoji na svaki način spriječiti da se upišu u BH listu državljana dok ih s druge strane potiče da se ispišu kako bi rješili problem dvojnih državljana sa Srbijom odnosno Hrvatskom.

Radi se inače o milijunskom biznisu, i postoje otvorene sumnje da se netko na ovom procesu jako obogatio pišu sarajevski mediji.

Osim Bošnjaka, što je zanimljivo vlasnici BH putovnica postali su mnogi muslimani iz raznih krajeva svijeta koji sa BH nemaju nikakve veze. Navodno je BH putovnicu imao i sam Osama Bin Laden.

Kao naturalizirani građani BIH postaju punopravni ostalim građanima BiH. Ukoliko zadovoljavaju kriterije najnormalnije se mogu zaposliti u državnim tijelima i na taj način oduzeti pravo na rad stvarnim građanima BIH. Primjerice Ejup Ganić, godinama odlično živi od BH proračuna iako je građanin Srbije. Isto tako Mevlid Jašarević je zatvoren o trošku BH građana iako je državljanin Srbije.

(artinfo.ba/ap)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

26 KOMENTARI

 1. u pravu je gdja ili gdjica Elifa,ovo je prica pred Popis stanocnistva i jos jedan u nizu vidova diskriminacije Bosnjaka,i ovaj tekst je laz,svi srbi i hrvati expresno po skracenoj proceduri dobijaju drzavljanstvo BIH preko entiteta,a licno znam mnoge bosnjake koji su rođeni u BIH i opet morali proci proceduru od 3-5 godina i puno para i administracije i jedva dobili drzavljanstvo,i sta ima mevlid i olsnama sa BIH drzavljanstvom,oni mozda imaju diplomatske pasose preko RS

  0

  0
 2. Memorandum 2 koji je osmislila Srpska Akademija Nauka i Umetnosti (SANU) se sprovodi vec sada svi nasi politicari mogu stavit subare sa kokardama ili sajkace sa kokardama samo im je jos to ostalo jer ionako ne zastupaju interese svog naroda ako ih Bosnjacki narod ne dovede u red a tesko izdajstvo je uzelo maha skocila i ala i vrana na Bosnjaka-muslimana, nesto se mora cinet a sta videcemo i to ubrzo ili cemo se prepustit da nas vode izdajice i tonemo sve dublje u dzehenem bez povratka ili cemo ih sve poskidat i stavit ratne veterane i patrijote sa kojima nece bit trgovine sa bosnjacima i njihovom zemljom onima kojima se nesvidza put pod noge i pravac majcica rusija i nemoj da zaborave ove nase izdajice nek i njih povedu jer za njih vise nece imat mesta medzu nama!

  0

  0
 3. Ja bih samo imao jednu dopunu komentara pod naslovom “pravda”.Moj jarane,nisu se strane sluzbe sad umesale u Bosnu.Nazalost,vecini nije i dalje jasno da je cijela kadrovsko-politicka struktura(Muslimanski kadrovi),predratne i posleratne Bosne kreirana i konstituisana u Beogradu.To je vjesto upakovano kao jedino i autenticno vodjstvo Bosnjaka i potureno im kao kukavicije jaje.Pod oblandom velikih vjernika i “pravih Muslimana”,dovedeni su ljudi koji su ustvari radili za Srpsku stvar.Najocitija posledica te i takve podvale je potpis za formiranje Srpske drzave na pola teritorije BiH.Prema tome postovani”patrioti”i ostali koji nece da vide nesto sto je ocigledno!Nema tu nikakve nove agenture u Bosni.Bosna(ono sto je ostalo od nje,na drugoj polovini vaze drugi ustav i zakoni i pitanje je samo dana kad ce se to i formalno-diplomatski valozirati i ozvaniciti kao nova drzava UN) je jos od 1989-1990.u njihovim rukama.Nazalost to je jedina istina,ma koliko bila teska.Ti isti,kao i oni koji su zavedeni i indokrinirani njihovim lazama i bljuvotinama i dan danas plairaju iste lazi,koje nazalost prolaze.A sad da postavim jedno logicno pitanje?Koji je scenarijo za Bosnu i Bosnjake mogao biti pogubniji od ovog sto su ovi izdajnici sproveli.Nemojmo se lagati,pogledajmo fakte!Ubijeno je preko 75.000.Bosnjaka.Silovano je na hiljade nasih zena i djevojcica.Bosnjake su ocistili sa pola Bosne.Nas veseli narod(oko 400.000.dusa)je rastjeran od Australije do Amerike.Cetnici slobodnije orgijaju po Sokolcu nego na Ravnoj Gori,grade se crkve i podizu spomenici zlocincima na Bosnjackoj zemlji.I ono Bosnjaka sto ima u RS gradjani su treceg reda.Jedini genocid u Evropi nakon drugog svj.rata dogodio se nad Bosnjacima.Gdje su dosli borci i njihova prava.Sta je sa narodom?Opsta bijeda i beznadje.Eto to su rezultati tih “velikih Muslimana”.Ti isti hapse i degradiraju nase ratne vodje.Kad je Bosna bila na pragu da se konsoliduje i povrati,zaustavili su Dudakovica na 30.km od Banja Luke.I uvjek su imali i imaju jedan vrlo lukavi alibi,da su morali i da moraju.To traze od njih Amerikanci i zapad.Na kraju rata su potpisali drzavu za Bosanske Srbe.Za one koji ne znaju dovoljno:Republika kao prefiks znaci drzavotvornost,sto je i ovdje slucaj.Morao sam napisat ovaj komentar kolko da se zna,da se ne zaboravi.

  0

  0
 4. Istraga se radi po zadatku drzavnog projekta Srbije koji realizuje “cetnicki ministar sigurnosti” Radoncic koji je savrseni proizvod srpske politike kao i Fikret Abdic. Najvece zlo za Bosnjacki narod je Radoncic koji sve mora izvrsavati sto drugi traze na stetu Bosnjaka da nebi Interpol aktivirao plavu listu KRIMINALACA BiH na kojoj je Radoncic i da bi sacuvao svoj kapital vise od sto miliona kriminalom stecen.

  0

  0
 5. Uglavnom svi mi iz Sandzaka smo stekli pravo na drzavljanstvo BiH na osnovu vazeceg Zakona BiH. Bilo je zloupotreba i prodaje drzavljanstva od strane najvise sledbenika Karadzica. Mandic zamijenik ministra policije je uoci rata ukrao vise od 1000 pasosa koji su legalno prodavani Bosnjacima Sandzaka.

  0

  0
 6. Nje ni ovdje rijec o ovima o kojima se navodno govori, vec opet o MUFTIJI i njegovom BiH drzavljanstvu i pravu glasa, ali prije toga i pravu da govori o prilikama i problemima sa kojima se suocavaju bosnjaci u BiH i Sandzaku, te ucestvuje u njihovom rjesavanju ili upucuje na nacin kako to uciniti. o tome je rijec dragi moji! Svako ko razmislja svojom glavom treba mu uzeti to pravo, jer je to za nekoga opasnost! Po “novom zakonu” niko ne treba da razmislja svojom glavom, vec samo da sprovodi i slijedi ono sto je “neko” isplanirao. Al sto bi nas narod rekao: “dockan hajrola”, ilii “malo morgen”

  0

  0
 7. Pokrenuta istraga otkud Sandžaklijama BiH državljanstvo!?

  A zasto nisu nam pitali kad je bilo rat jel imate BIH Drzavljastvo kad smo dosli da branimo Bosnu!? SMIJESNI SU SRBE

  A nasi sehidi iz SANDZAKA koji su dali zivot za Bosnu!? 1/3 Sehidi u bosnu su SANDZAKLIJA!?

  Smijesni su Dusmani. Zele da smanu broj BOSNJAKA U BOSNU SA TIM POSTO IMA U BOSNU 200 000 SANDZAKLIJA.

  0

  0
 8. Otkuda Sandzaklijamo bosansko drzavljanstvo,to se priupitajte sami…da nije Srebrenice i mesta gde je pocinjen tezak genocid nad bosnjackim narodom nebi mi BiH pala ni na kraj pameti….

  0

  0
 9. Ovo su najvece lazi koje veze nemaju.
  A i da je istina zasto to iko treba da se zapituje Sandzaklije su Bosnjaci nasa maticna drzava je Bosna imamo pravo po evropskim pravilima na dvojno drzavljanstvo.

  0

  0
 10. Državna komisija za reviziju državljanstava protjeruje iz BiH 279 osoba
  Petak, 25 SEPTEMBAR 2009 05:52 Djuro Skondric

  Državna komisija za reviziju državljanstava donijela je odluku kojom je 279 osoba oduzeto bh. državljanstvo čime su praktično protjerane iz naše zemlje. Odluka i imena su objavljeni u Službenom glasniku BiH, a bh. državljanstva su tim osobama oduzeta jer su ih nezakonito stekla. Među onima kojima je novom odlukom oduzeto državljanstvo, najviše je osoba iz Srbije i Crne Gore, zatim Kosova, Makedonije, Njemačke, Francuske i Austrije. Kada se pogleda iz kojih su mjesta osobe koje su nezakonito stekle bh. državljanstvo, pada u oči da je većina njih iz Tutina, Rožaja, Plava, Gusinja, Bijelog Polja, Sjenice, Prijepolja, Novog Pazara, Priboja. S obzirom da odluke o oduzimanju bh. državljanstva tim osobama nisu mogle biti direktno uručene, njihova imena su objavljena u Službenom glasniku BiH. Objavljemo imena svih 279 osoba koje su nezakonito došle do bh. državljanstva I kojima je ono sada oduzeto: 1. Kabashaj Syna 2. Čeljo Denis 3. Čolaković Munevera 4. Čolaković Sanela 5. Sijarić Jasmin 6. Kocan Elma 7. Bajramović Jasmina 8. Hamzić Enisa 9. Sejdović Tahir 10. Kajević Rafet 11. Kurtović Ismet 12. Ličina Semir 13. Nezirović Munevra 14. Pramenković Hadija 15. Bektašević Amela 16. Bektašević Ermin 17. Bektašević Šemsudin 18. Rifatović Safaudin 19. Hadžović Bedrija 20. Hadžibegović Rešad 21. Hontić Čeba 22. Selmanović Hajriz 23. Stupljanin Almir 24. Sejdović Šefkija 25. Sinanović Sefedin 26. Fijuljanin Adna 27. Adrović Ranko 28. Alibašić Sead 29. Druškinac Rizo 30. Dupljak Safet 31. Murić Raif 32. Mušović Adis 33. Pašović Nusmir 34. Pepić Admin 35. Omazić Danijela 36. Bajrami Šaćira 37. Košterba Mesud 38. Adrović Edin 39. Šabanović Hasiba 40. Numanović Redžep 41. Sadikovioć Ferko 42. Kurtanović Sanija 43. Hasanović Zehra, 44. Hadžić Hanifija, 45. Arslanović Igbala 46. Adrović Ramiz 47. Ganević Tekjudin 48. Duljević Ernes 49. Duljević Naser 50. Duljević Mesud 51. Dautović Zeko 52. Dervišević Ervil 53. Lješnjanin Ragip 54. Lotinac Dževad, Beširević Dževada 56. Mulaimović Andrea 57. Hodžić Nevzeta 58. Hristova Stanka 59. Krstić Šefket 60. Halilović Ermin 61. Doljanac Samir 62. Šabanović Rešad 63. Murtić Sanija i njena malodobna djeca Murtić Senada, Murtić Selma, Murtić Sadija i Murtić Sadeta 64. Bećović Salko 65. Hasanović Nafija 66. Kozica Safet 67. Sečić Sabrija 68. Hadžajlić Alisa i njena malodobna djeca Hadžajlić Edis, Hadžajlić Erna 69. Ličina Džemal 70. Pepić Ajkuna i njena malodobna djeca Pepić Almin i Pepić Iljaz 71. Muratović Esmir 72. Kučević Fikret 73. Gojak Emira i njena malodobna djeca Gojak Elvis i Gojak Elvira 74. Zuković Ajsela 75. Kuč Suad 76. Piljević Šehrija i njen sin Piljević Fikret 77. Čamić Nasuf i njegova supruga Čamić Ifeta i njihova djeca Čamić Edisa, Čamić Ernis i Čamić Edita 78. Hadžović Safet i njegova kći Hadžović Adela 79. Bahović Binasa i njena kći Bahović Alsenada 80. Kruezi Šeherzada i njena malodobna djeca Kruzi Almedina i Kruezi Arijana 81. Pljakić Senad 82. Halilović Rafet 83. Hodžić Mithat 84. Pepeljak Senad 85. Numanović Rifat 86. Martinović Nuradin 87. Sejdović Franko 88. Glogić Rasim 89. Zeković Šemsudin 90. Eminović Sead 91. Adrović Suad, 92. Dacić Nurija 93. Adrović Amela 94. Šabanović Denis 95. Dindler Nezir 96. Polimac Nihad 97. Ibrović Jasmina 98. Hadžajlić Enesa 99. Bikić Fahrudin 100. Murić Zeća 101. Hasanović Anes 102. Murić Senad 103. Ramusović Šaćir 104. Hadžibegović Šeća 105. Hasanović Hafiz 106. Medjedović Rešad 107 Hajderpašić Ramiz 108. Hućević Ilhan 109. Lješnjanin Munirka 110. Hasanović Rizvan 111. Leković Ibrahim 112. Hajrović Hasima 113. Hajdarpašić Šefajeta 114. Ćama Kujo 115. Tahirović Ibrahim 116. Baždarević Belma 117. Šačić Zurifan 118. Shkelzen Hebibi 119. Hodžić Senad 120. Ramović Ismet 121. Bogučanin Zeno 122. Karišik Amer 123. Baltan Bilge 124. Bronja Šemso 125. Jadadić Zumreta 126. Dizdarević Nermina 127. Redžović Edis 128. Hamidović Nedžad 129. Muratović Muzafera 130. Tahirović Hasan 131. Kočević Ismet 132. Duvnjak Zehra i njen sin Duvnjak Armin 133. Bjelak Enes 134. Hot Hajrudin 135. Kanalić Sabahet ai njena djeca Kanalić Sead, Kanalić Sanela, Kanalić Esad 136. Brković Alem 137. Dedeić Haris 138. Leković Esad 139. Bašović Šefka 140. Medović Vejsel 141. Jadadić Mujesira 142. Bajraktarević Rasim 143. Nurković Hilmo 144. Dustinac Esad 145. Alić Dževad 156. Ličina Ernad 157. Alić Rafeta 158. Adrović Izeta 159. Prentić Ibrahim 150. Kabashaj Kusthrin 151. Tahirović Zlatko 152. Demić Selim 153. Kabashaj Nexhmedin 154. Zametica Nermina 155. Balkan Belgin 156. Karišik Muzafera 157. Fejzić Adnan 158. Mujašević Ajsela 159. Halilović Nedžad 160. Divanefendić Satka 161. Kučević Mithat 162. Adrović Sinan 163. Dešić Samet 164. Musić Nuri 165. Hanuša Mithat 166. Šaćirović Izet 167. Ajdinović Safeta 168. Župljanin Nermina 169. Čekić Mensur 170. Beganović Milkana 171. Beganović Fehim 172. Muratović Sanela 173. Dželali Razije 174. Ajvazi Akif 175. Bašić Ahmed 176. Uzunović Almasa 177. Zornić Zumreta 178. Gudžević Azra 179. Serezlić Serman 180. Sadović Mesud 181. Čalaković Sanel 182. Schmidt Mediha 183. Besović Sadat 184. Avdo Aliriza 185. Hasanović Edim 186. Drndić Adis 187. Nokić Fahrudin 188. Ademović Edin 189. Murić Eldin 190. Biberović Suad 191. Bašić Alen 192. Ćosović Denis 193. Hodžić Sabina 194. Lukić Ensar 195. Hosnić Nedžad 196. Polimac Nura 197. Avdović Muharem 198. Gačanin Ervin 199. Rustemović Rifat 200. Sejdinović Ahmet 201. Alagić Dževad 202. Hodžić Zehra 203. Kačar Elvira 204. Ličina Ramiza 205. Ljaljak Jasmina 206. Mujanović Mujo 207. Ćosović Selma 208. Šabanović Fatima 209. Muratović Rusa 210. Ćosović Muniba 211. Šehović Ilda 212. Dragulovčaninin Redžep 213. Numanović Muhamedin 214. Šabanović Smajo 215. Pepić Ismet 216. Nailović Sadika 217. Porović Enis 218. Erdaun Berisha 219. Hanić Elmela 220. Džanović Hasim 221. Gudžević Ibrahim 222. Berović Mehmed 223. Fehratović Elvira 224. Sadiković Kada 225. Smajović Nazif 226. Sahman Elsan 227. Vražalica Rejhan 228. Graca Fejsal 229. Eminović Izeta 230. Jašari Embrli 231. Muradić Alija 232. Tutić rođ. Ćapin Marija 233. Osmanlić Mirsat 234. Aljović Nedžad 235. Međedović Amela 236. Kuč Dževad 237. Ramusović Elida 238. Omerović Alisa i njena malodobna djeca Međedović Armin i Međedović Miral 239. Međedović Refik 240. Beširović Sabahudin 241. Feković Zinaid 242. Feković Ekrem 243. Bektašević Šahin 244. Abidovski Šaban 245. Đondić Sulejamn 246. Pašović Jasmina 247. Doqi Anton 248. Bajramović Mika i njena malodobna djeca Bajramović Alman, Bajramović Aldin, Bajramović Amela, Bajramović Mersin i Bajramović Albis 249. Kapur Enes 250. Tahirović Iljaz 251. Ibrahimović Mehmed 252. Ćorović Sead 253. Besović Nedžat 254. Kalić Mirasad 255. Beganović Mevludin 256. Kolašinac Hasim 257. Biševac Zakira i njena malodobna djeca Biševac Elvira, Biševac Alma, Biševac Almir 258. Dedeić Damir, 259. Bakić Nedžib, 260. Rusović Selma Barbara 261. Baždarević Zlata 262. Sečić Samantha 263. Jadadić Esad 264. Kurtanovi ćIzet 265. Berati Mehdija 266. Malagić Džemal 267. Gicić Ejup 268. Alibašić Šerif 269. Ćatović Nedžid 270. Elmazović Elmaz 271. Selimović Zineta i njena malodobna djeca Selimović Edin i Selimović Medina 272. Ujkanović Fatima i njena malodobna kći Ujkanović Azemina 273. Nuković Nuradin 274. Džeković Nedžad 275. Gojak Senad 276. Lukač Džavid 277. Ramović Jasmin 278. Maljković Marko 279. Raić Rosando.

  0

  0
 11. E tosu ti oni koji su po naredzenju agresora ostali i kao ratovali na strani BiH sve je to bila spijunaza i kontraobavestajci i u miru da zauzmu pozicije i sa sobom na vlast dovedu podrumase, zato su i mnogi generali i prekaljeni borci i patriote presvisnuli, dobili srcane udare kad su videli kuda je sve to otislo i da ce nekadasnji podrumasi i izdajice doci na vlast koji ce nastaviti u miru da ruse i unistavaju ono sto se ratom nije moglo ! e Moji Bosnjaci ,osvestite se ma gde se nalazili od BiH , Sandzaka I svih ostalih mesta ,drzava, osvestitese dok jos nije kasno i potpuno nas din dusmani nezbrisu sa lica zemlje!

  Ako se ne organizujemo i nezbijemo redove vec sutra moze da bude kasno Udarila je i ala i vrana na nas i to sve nasom krivicom, nasa naivnost i pasivnost docice nam glave ,krajne je vreme da se procistimo i tacno oznacimo nase crne ovce i odvojimo ih a njih je manjina! podrzimo sve institucije sto je stvarao nas cenjeni Reis Ceric,Muftija Muamer i akademici , samo napred i nek nam je hajirli !

  0

  0
 12. Tako i treba da se i definitivno vidi,ko komanduje i onim delom Bosne,sto je preostalo posle veleizdaje u Dejtonu 1995.godine.Treba zadati zavrsni(smrtonosni)udarac onoj saci Sandjaklija koja bi i dalje bila u stanju da se bori za spas Bosne i Bosnjaka.Medju Bosnjacima su “trojanski konji”(poput Izetbegovica,Tihica i inih),najsmrtonosnije oruzje koje dusmani efikasno koriste protiv Bosne i Bosnjaka.Slicna je situacija i u Sandjaku.Agenti Srbije(Ugljanin,Ljajic),vise od 20.godina sistematicno unistavaju Sandjak i ono sake Muslimana sto je ostalo gore.Najtragicnije u svemu tome sto oni imaju legitimitet od naroda.Jedini spas i za Sandjak i za Bosnu jeste temeljna i celovita demontaza,svega onog sto je ostavio A.Izetbegovic i njegovi satrapi.Tu ukljucujem i delegitimizaciju i reviziju svega onog zlocinackog sto je On potpisao,pa i Dejton primarno.Uklonimo vise taj nametnuti i vjesto fingirani “tabu”o Aliji i njegovim zaslugama za Bosnu i Bosnjake.Zar izmedju mnogobrojnih “zasluga”ova nije najnovija da se ljudi kriju u misju rupu u vlastitoj drzavi.A sad pozivam mnogobrojne “patriote”da se okome na mene kao stranog placenika i nevjernika.Pozivam nas narod da vise vjeruje svojim ocima nego praznim pricama.

  0

  0
  • Dobar komentar,Alija Izetbegovic je najveci zlotvor i nesposobni politicar koji je mogao da predvodi Bosnjacki narod za vreme agresije na BiH.Nije imao nikakvih kvaliteta ,da vodi Bosnjake.Izgleda da je Bosnjacima dovoljno reci selam alejkum,pa da ovi padnu nicice pred bilo kim.Ovaj sadasnji Izetbegovic,Tihic ce konacno unistiti i ovo malo Bosne.

   0

   0
 13. Da tako je to kad su se uvukle srtrane obavestajne sluzbe u sve institucije BiH !

  Sada bi te sluzbe da oduzimaju drzavljanstva onim koji su organizovali odbranu BiH i ucestovali u odbrani Bosne i Hercegovine!

  Oni bi da sankcionisu najbolje Bosnjacke sinove a onda izruce srbiji , lepo smisljeno ali nece da moze!

  0

  0
 14. Prvo, treba pokazati jasne dokaze da je Bin Laden imao bosansko drzavljanstvo. Drugo, ako hrvati iz Bosne mogu imati istovremeno i hrvatsko i bosansko drzavljanstvo, kao i srbi iz Bosne mogu imati istovremeno bosansko i srbijansko, nevidim smijetnju zasto bi neko ko se istinski borio za Bosnu, kao Dr. Ganic imao i bosansko drzavljanstvo.
  Ovo i ovakva pitanja postavljaju oni kojima je najmanje stalo do Bosne. Zato, i ne treba pridavati veliku medijsku paznju takvima jer oni zapravo to i hoce. Njima je prevashodni cilj razbiti bosnjacki korpus. Ono sto nisu mogli ratom pokusavaju subverzivom.

  0

  0
 15. Otkud,hrvatima, crnogorcima,hercegovcima i bosancima srpsko drzavljanstvo!!!! seselj rodjen u Sarajevo!(BIH) boris tadic, rodjen u Sarajevo!!!(BIH) kusturica nemanja, rodjen u Sarajevo(BIH),patrijarh pavle rodjen Donje Miholjce (Hrvatska),Vuk Draskovic,(Hercegovina,nikola tesla rodje u Smiljane( R. Hrvatska),…

  0

  0
 16. Laz i samo laz. Meni je zena BiH drzavljanka, rodjena u BiH. U braku smo vec 8 godina, ja se jos mucim za BiH drzavljanstvo evo vec dvije god. I djeca mi imaju BiH drzavljanstvo. A koliki je broj cetnika iz Hrvatske dobila BiH drzavljanstvo? Sve to treba na reviziju u svi oni koji imaju dvojna drzavljanstva da se odreknu jednoga, pa bi tek vidjeli pravu demografsku sliku BiH. Sta sve ne rade da bi umanjili broj Bosnjaka u BiH a povecali broj pravoslavaca i katolika. Ali uzalud vi pokusaji bosnomrsci. Trebate jednom shvatiti, da je BiH zemlja Bosnjaka, sto prije budete to shvatili lakse bi neke stvari kasnije preboljeli..

  0

  0
 17. Još jedan članak i još jedna tema koju je poručila srpska akademija nauka i umetnosti i još jedan način do ostvarenja njigovog načertanija.Više nema oružanih ratova ali se zato vode ovakvi u crkvenom smislu.Zašto ne pišu o velikom broju rusa i grka koji su dobili bih pasoše???

  0

  0
 18. Koliko lazi na jednom mjestu odavno nisam vidio,imam sijaset rodjaka u Sarajevu porijeklom iz Sandzaka koji hem sto su bili studenti i zive u BiH vise od 15 god. i dan danas hem sto rade u privatnim firmama na crno nakon 15 i vise god. ne mogu da dobiju BiH drzavljanstvo dok bas isti srbi iz rs i hrvati ga dobijaju glatko(imaju dvojno bez problema ikakvog)..Al ovo je najjace za binladena-cia placenika,ovaj clanak ko da je cia ili mossad narucila

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.