19. Decembar 2012

Austrija, Njemacka, Svicarska – Glasnogovornik Islamskog centra u Švicarskoj izvjestio je da će naredne godine biti pokrenuta islamska televizija za muslimane Švicarske, Austrije i Njemačke.

Prema izvještaju Irne, Kasim Ajli, glasnogovornik Islamskog centra u Švicarskoj je naglasio da je obezbjeđena većina novčanih sredstava za pokretanje islamske televizije koja će po svemu sudeći krajem 2013. godine početi sa emitivanjem svog programa. On je naveo da će sjedište televizije biti u švicarskoj prijestolnici Bernu ali da će ona imati svoje urede i u Beču i Berlinu. Islamska televizija moći će se pratiti putem satelita. Ajli je na press konferenciji naveo da ova televizija treba da bude glas svih muslimana sa njemačkog govornog područja. Mi ne namjeravao na ovoj televiziji prenositi samo govore već ćemo emitovati kulturne programe i vijesti iz islamskog svijeta, dodao je Ajli.

(Bosnian)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles