7. Novembar 2015

Da li će Đorđe Balašević psovati Boga u Novom Pazaru?

Novi Pazar – Senzacionalnim naslovom ‘ĐORĐE BALAŠEVIĆ PO PRVI PUT NASTUPA U NOVOM PAZARU’ režimski mediji najavili su koncert Đorđa Balaševića u Novom Pazaru.

Kao da dovođenje kafanskih pjevača i raznih ‘zvijezda’ tokom ljeta nije bilo dovoljno čelnicima Novog Pazara, oni su i u jesenjim danima nastavili da truju našu omladinu pjevačima čije pjesme vrijeđaju ljudsku inteligenciju i stvaraju duševni nemir. 

Balaševićevu karijeru obilježili su skaldalozni tekstovi kojima je žario srca komunista svoga vremena ne bi se dočepao vrha muzičke scene. Jedna od takvih pjesama samoprogalšenog ‘panonskog mornara’ jeste ‘Pjesma o tektu’  među njegovim fanovima poznatija kao pjesma o psovanju Boga u kojoj na najgnusniji način psuje i vrijeđa Stvoritelja svjetova – Boga Uzvišenog.

Ova pjesma je obavezan dio Balaševićemog repertoara. Pitamo se da li će je izvesti i u Novom Pazaru? Da bi čuli ovog ‘umjetnika’ cijena karte je 1.000 dinara.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles