Pogledajte obraćanje Muftije Zukorlića na svečanom kongresu SPP-a (Video)

12
18


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

12 KOMENTARI

 1. Bosanci -Srbi su pokušali da uz pomoć srbije izvrše genocid nad Bosanskim -Bošnjacima a pošto nisu uspeli treba da trpe sankcije. Zašto. Jer je srbija priznala BiH.kao državu, te samim tim ukinula samozvanu i od nikog priznatu republiku koja preko prisvojne zamenice srpska pokušava nametniti sliku da je to vlasništvo srpsko koje je preko genocida u kojem nisu uspeli njihov deo teritorije, a to bi značilo nastavak sukoba.,unutar BiH . Ali ako bi se srbija umešala onda je to agresija na BiH.
  Dok u slučaju Sandžaka Sandžak traži ranije stanje po kojem je Sandžak bio autonoman.
  I za kraj da nebih se ponavljao ma koliko vodu delili naziv joj je i dalje isti. isto tako što biše bošnjake delili naziv nam je isti.
  I sandžak što više delili naziv Sandžaka kazuje da je to Sandžak ali izdeljen,.
  Mirna Bosna i Sandžak Sandžaklijama- odnosno svim ljudima koji su rođeni na toj teritoriji.
  i za kraj nedaje zemlja naziv sebi već ljudi zemlji, koji u to ime ističu zastave svoje.

  0

  0
 2. Govor Dr Nenada Prokića je doista dobar sa pozicije posmatranja pravde, istine, jedne kulture, koja velikodušno daje prava drugim kulturama -nacionalnim manjinama ako se prava nude u pravoj i punoj meri. t.j. nisu formalna prava samo u zakonu napisana. Ako su stvarna prava data onda ta stvarna prava zarobljavaju jer preko prava nema prava. Ali Prokić ako ga jasno Sandžak i Sandžaklije razumu jasno kaže: ..Nacija sama po sebi nema nikakvu vrednost . Jer sva vrednost pripada isključivo njenoj kulturi”.
  Zašto ? Zato jer je stvaraoc vlasnik a a ostali korisnici, tog simbola vrijednosti. Zato prokić kasnije kaže da je ovo epoha laži ali nekaže da su Sandžaklije njeni zatočenici odnosno zatočenici neistine. Ali kaže da su i oni mogli da se otcepe t.j. i onisu su mogli da ostave Srbiju ali ja vam kažem da nisu znali jer nisu saznali istinu. Zato Sandžaklije saznajte istinu istina če vas osloboditi. A ako če vas istina osloboditi onda ste vi zatočenici ( srpske kulture ) neke neistine . Neke laži . Ali koje laži t.j. dezinformacije.
  Dezinformscije na polju ekonomije. Zato Sandžakliije ? Saznajte istinu istina če vas osloboditi.
  Kako sulejman tako, rasim i muamer zukorlić nije slušao šta misli i kaže SANDŽAČKA DUŠA …….Sandažak misli po dekartu misli dakle postoji a postoji i njegov suverenitet i integritet kojeg se ne odriču- Zato je i ono što je rekao Dr. Nenad Prokić (a nije u zagradi u donjem sadržaju teksta, jer ono što je u zagradi je moja dopuna njegove misli koju nije iskazao ) tačno
  39:53… Gde je opasnost tu je ono što donosi spas.
  Ako želimo da ojačamo moramo biti slobodni ljudi.
  Ako hoćemo da ojačamo duhove života onda moramo biti slobodni ljudi.
  Slobodan čovek pa tek onda pripadnik nacije.
  Jer nacija je radi čoveka čovek je svrha,,
  Nacija sama po sebi nema nikakvu vrednost .
  Jer sva vrednost pripada isključivo njenoj kulturi . ( KOJA VRIJEDNOST ‘? U KOJEM SIMBOLU ? U EKONOMSKOM SIMBOLU)
  Nacija religija i politika su radi ljudske osobe.
  Srce znam nikad nije neutralno .
  Ali u snovima počinje i odgovornost
  a kad te odgovornosti nema onda su svi nacionalisti izdajnici svog naroda..
  Brukaju ga i sramote .
  Zato je neizbežno da svako osudi svoje zločince. ( JER ZLOČINCI NISU SHVATILI DA JE BORBA OKO VREDNOSTI – T.J. OKO SIMBOLA VRIJEDNOSTI NA POLJU EKONOMIJE )
  ……
  Živimo epohu velike laži, ( TAČNO JER LAŽ KAKO DOBRICA ĆOSIĆ REČE JE DRŽAVNI INTERES )
  zato se danas u školi uči nacionalna netrpeljivost.
  Ne smiješ voljeti svoj narod tako što ćeš mrzeti druge. ( TAČNO TAKO ALI SMEM GOVORITI ISTINU. NAROČITO ISTINU KOJA OSLOBAĐA NAROD DA NEBUDE GLUP I DA GA USLED GLUPOSTI DRUGI NARODI ISKORIŠČAVA JU. ŠTO ZNAČI DA I MOJ NAROD TREBA DA JE SLČOBODAN U SVOM SIMBOLU VRIJEDNOSTI U SISTEMU EKONOMSKIH I SVIH VRIJEDNOSTI )
  I Bošnjaci su mogli da odu. (da se otcepe) Nebi mogli da ih zadrže kao i sve ostale.

  0

  0
   • Moram da skrenem paznji pojedinim komentatorima na ovom forumu,koji izvcu pricu i td.
    Kao na primer:Musliman
    Nisu to tri opstine, no tri gradica oko kojih su sve srpska naselja i vecinski vlasnici zemlje Srbi, tako da ovi mogu samo da naprdivaju sa sandzacima!?
    Evo kako moze .Navescu vam primer Vatikana : Vatikan je zemlja u Evropi,najmanja je nezavisna drzava na svetu i po povrsini i po broju stanovnistva.
    Nalazi se u sredistu Rima (Italija) i ima povrsinu od svega 44 hektara..Vatikan je nezavisna mikro-drzava koja se nalazi kao enklava u italijanskoj prestonici u Rimu.
    Glavni grad: Vatikan
    Povrsina: 44 ha
    Stanovnistvo: 451 (2012) Ujedinjene nacije
    Valuta: Euro
    Sandzak je priznat , zatim porobljen i podeljen.Trenutno je Sandzak zemljopisno podrucje administrativno podjeljeno izmedju Srbije i Crne Gore. Sest sandjackih opcina pripadaju Srbiji (Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varos, Priboj), a pet pripadaju Crnoj Gori (Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Plav i Rozaje. Nerijetko se i Mojkovac spominje kao sandjacka opcina.Vise od polovice stanovnistva Sandzaka cine Bosnjaci , a ostatak Srbi, Crnogorci i ostali. U Sandzaku zivi i manji broj Albanaca, Roma i drugih.
    Status Sandzaka se mora resavati pre ulaska Srbije i Crne Gore u EU. Mi se zalozemo da u buducoj zajednici Srbije i Crne Gore Bosnjaci budu konstitutivni narod, a Sandzak teritorijalno samostalna jedinica koja povezuje Srbiju i Crnu Goru.Mi necemo prihvatiti nepriznavanje Sandzaka kao regionalno samostalne celine u buducoj zajednici.Sandzak
    samostalna regija koja povezuje Srbiju i Crnu Goru.

    0

    0
   • Bosnjak: Ne postoje podele,Sandzak autonomna regija koja spaja drzavu Srbiju i Crnu Goru.

    Bespovratna sredstva (pokoln)EU i projekte koji se finansiraju iz fondova EU.
    Srestva iz fondova EU su bezpovratna, i vrlo znacajna za razvoj.
    Sandzak kao autonomna regija koja spaja/povezuje Drzavu Srbiju i Crnu Goru bi morao imati Pokrainski sekreterijat za finansije, da bi i poceo sa realizacijom konkursne aktivnosti za finansije/finansiranje,bespovratna sredstva iz fondova EU bi mogala puno pomoci .Shodno sa tim zivot i standard bi bio u usponu,Sandzak bi dobio puno veca bespovratna sredstva iz bespovratnih fondovaEvropske Unije, nego sto ih recimo dobija iz budzeta Grad.Infrastruktura,zdrastvo ,skolstvo, privreda,mala i veca drustvena preduzeca i td… bi bila u mnogo boljem stanju nego sto su recimo danas,bezpovratna sredstva iz fonda EU bi preporodila Sandzak.
    Zato Elito Sandzaka bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost punom parom napred
    do cilja…..

    0

    0
 3. SPP je stranka pravde i pomirenja.Svi koji prihvataju ove vrednosti bez obzira na nacijonalnu i vjersku pripadnost su dobrodosli ,Nacionalistima nema mjesta u ovoj stranci.
  Koncepti multietnicnosti i multikulturalnosti podrazumevaju ravnopravno postojanje i funkcionisanje zajednica razlicitog etnickog porekla i kulturnih obelezja, i predstavljaju se kao jedna od bitnijih tekovina modernog doba, i pozeljnog nacina organizovanja drzave i drustva.

  0

  0
 4. SPP je stranka pravde i pomirenja.Svi koji prihvataju ove vrednosti bez obzira na nacijonalnu i vjerku pripanost su dobrodpsli.Nacionalistima nem mesta u ovoj stranci.
  Koncepti multietnicnosti i multikulturalnosti podrazumevaju ravnopravno postojanje i funkcionisanje zajednica razlicitog etnickog porekla i kulturnih obelezja, i predstavljaju se kao jedna od bitnijih tekovina modernog doba, i pozeljnog nacina organizovanja drzave i drustva.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.