Podsticaj za mala i srednja preduzeća od 32 miliona dinara

0
0

Novi Pazar – Nacionalna agencija za regionalni razvoj objavila je danas javni poziv malim i srednjim preduzećima da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za poboljšanje poslovanja.Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju programa iznose 32 miliona dinara, dodeljuju se za dve vrste aktivnosti, a rok za podnošenje prijava je 4. jun.

Primjena standarda, sertifikacija, edukacija menadžmenta i zaposlenih kroz specijalizovane obuke, novi dizajn proizvoda i ambalaže, kao i elektronska prezentacija preduzeća biće prva grupa aktivnosti koje će se finansirati sredstvima u iznosu od 50.000 do 300.000 dinara.

Za drugu vrstu aktivnosti – poboljšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa i proizvoda, testiranje novih proizvoda, izradu i primenu specijalizovanih softvera, predviđen je iznos od 50.000 do 500.000 dinara.

Pravo na dobijanje novca imaju preduzeća i preduzetnici koji su osnovani najkasnije u maju 2010, a uslov je i da su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu, da uspješno posluju prethodne dvije godine, da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa i da u ovoj godini nisu koristili podsticajna sredstva drugih institucija.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj će na osnovu ugovora sa korisnikom sredstava refundirati iznos do 50 odsto od ukupnog iznosa projekta bez PDV-a.

Program, uputstvo, pravila za ocenjivanje, prijava i drugi prateći obrasci dostupni su na elektronskim stranama Nacionalne agencije za regionalni razvoj na adresi www.narr.gov.rs i u štampanom obliku u akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama i agenciji koja je posebnim ugovorom angažovana u realizaciji ovog programa za region grada Beograda.

Prijave mogu da se podnose i lično ili preporučeno poštom najbližoj akreditovanoj regionalnoj razvojnoj agenciji, odnosno agenciji koja je ugovorom angažovana za realizaciju programa.

Izvor: Jedinstvo.tv


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.