18. Oktobar 2018

Bošnjački studenti iz turskog grada Kajserija uputili pismo podrške akademiku muftiji Muameru Zukorliću na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće. 

– Ovom prilikom dajemo podršku Matici Bošnjačkoj na predstojećim izborima za nacionale savjete, u nadi da će prvo republička vlast stvoriti ambijent za izbore gdje će vladati demokratska atmosfera bez anomalija, a potom da i narod izađe u što veće broju i obavi svoju dužnost kada je u pitanju nacionalna osvješćenost, stoji u pismu.

 – Ambijent u kojem se nalaze supstrati opstanka bošnjačke nacije na prostoru Sandžaka, koji su pod ingerencijom BNV, kao što su jezik, pismo, kultura i informisanje, su možda sada najviše ugroženi nego ikada u povjesti, jer stihija ih napada sa obije strane, i to sa desne strane, personificirana kao desničarski, šovinistički porketi, kao i SANU i oni sa ljieve strane koji su personificirani kao njeni (ne)legitimni predstavnici, koji svojom nekompetencijom degradiraju svo blago koje predstavlja Bošnjačka kulturna baština.

– Ovom prilikom mubareklišemo Matici Bošnjačkoj i autoru na još jednom kapitalnom projektu, tj. izdavanju knjige ”Academia”. 

Pismo završavamo sa jednim rivajetom koji se nalazi kod Muslima u sahihu od El Mikdada Ibn Mesuda r.a kada je rekao Poslaniku s.a.v.s: ”Idi, a mi ćemo za tobom.” Nećemo ti reći uvaženi Muftija kao Benu Israil što je rekao svom predvodniku:” Idi ti i tvoj Gospodar pa se borite, a mi ćemo ovdje sjediti.” Za sve one vitalan interese koje svojim idealom zastupate, a to su: vjera, sloboda, bošnjačko jedinstvo, pravda, pomirenje, etika, nauka, Sandžak, mi kažemo: ” Idi Muftija, a mi ćemo za tobom!”

S’poštovanjem

Predsjednik bošnjačkih studenata u Kayseriju
Kemal Zekić

 

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles