BDZ odgovorila: ‘Podnesite ostavke i spasite grad od propadanja’

10
8

Novi Pazar – Bošnjačka demokratska zajednica obavještava građane Novog Pazara, svoje glasače i simpatizere da se ona neće odazivati na neuredne i sa zakašnjenjem upućene pozive od strane predsjednice Skupštine grada Sadije Plojović. Nakon telefonskog poziva gospođe Plojović zahtijevao sam da se BDZ pošalje pisani poziv radi prisustva sastanku u vezi konsultacija sa radom Skupštine Novog Pazara. Pisani poziv je stigao u  utorak 09. marta sa zakašnjenjem od nekoliko časova a sastanak je zakazan u 10 sati istoga dana u zgradi lokalne samouprave.

BDZ je najjača opoziciona partija, ona  ima svoje sjedište čija je adresa poznata i gradskim vlastima, pa je reda radi, ozbiljnosti i poštovanja naše partije potrebno, uredno i na vrijeme dostaviti svaki vid pisane korespodencije na našu adresu, što gradske vlasti mjesecima ne čine.

‘Ljajić i Mahmutović da se brinu za radnike’

Pozivam predstavnike SDP, njihove šefove Rasima Ljajića i Meha Mahmutovića da prije nego što se odluče bilo kome dijeliti lekcije o neozbiljnosti pogledaju svoj profesionalni rad i sjete se da radnici u Novom Pazaru, uključujući i upošljene u gradskoj samoupravi, mjesecima ne primaju plate. Pojedina preduzeća u vlasništvu grada štrajkuju zahtijevajući isplate ličnih dohodaka koje ste im Vi potrošili pronevjerom milion i po eura na izgradnji fudbalskog stadiona te nenamjenskim trošenjem mimo zakonskih regulativa milione dinara budžetskih sredstava što predstavlja svojevrstan presedan, da oni koji su pronevjerili pare građana obnašaju vlast i primaju plate a, radnici koji su pokradeni i oštećeni mjesecima čekaju na isplatu svojih zarada. Umjesto što ste pronevjerili milion i po eura, mogli ste da ste htjeli, podijeliti prosječne plate za 7000 radnika.

‘Da se brinu i za ugrožene građane’

Takođe Vas pozivam da umjesto držanja govora obezbijedite uredno snabdijevanje vodom građane našega grada, počevši od Lučne zgrade u samome centru pa sve do prigradskih naselja koja danima nemaju vode. Ugrijte stanove građana daljinskim grijanjem koje ne funkcioniše samo zbog vašeg nemara i nerada. Otvorite fabrike, zaposlite nove radnike, dovedite strane investitore koje ste silno i pompezno najavljivali. Evo već godina od izbora Vi niste niti jedno radno mjesto u proizvodnji obezbijedili. Gradite i radite. Zar je ozbiljno i zar nije sramota da najviša građevinska investicija bude vila gradonačelnika Mahmutovića koju pravi u blizini Novog Pazara? Asfaltirajte ulice i novo nastale rupe na putevima, uredite korita rijeka kako ne bi građani i njihova domaćinstva stradali iznova od svake kiše koja padne. Obezbijedite našoj djeci adekvatne uslove kretanja na putu ka školi i od škole do kuće, te adekvatne uslove prilikom boravka u školama u kojima nema vode, vrata na učionicama i drugih potrebnih stvari za normalno izvođenje nastave. Pozivam Vas da se okanite mita i korupcije koja je visoko izražena u vašem načinu poslovanja.

‘Sve ćemo učiniti da ukažemo na štetnost ove vlasti’

Podsjećam Vas da je bojkot vlasti, posebno one koja je formirana na nezakonit način, ucjenama, pritiscima i kupovinom odbornika legitiman i potpuno legalan politički vid borbe. BDZ će sve učiniti da građanima ukaže koliko je pogubna i štetna vladavina onih koji na vlast dolaze na nezakonit način, kriminalnim radnjama, ucjenama i pritiscima, te kupovinom mandata odbornika. Pošto od drugih zahtijevate ozbiljnost, onda, ukoliko je imate, pozivam Vas da podnesete ostavke i spasite grad i građane od daljeg nazadovanja i propadanja. Onoga trenutka kada Vi odete sa vlasti smanjiće se stopa kriminala, ukinuti mito i korupcija što je osnovni preduslov za napredak i ekonomski razvoj Novoga Pazara.

Vidi više:

Sadija Plojović kritikovala rad BDZ i SDA stranki

Predsjednik IO BDZ i šef odborničke grupe

Sead Šaćirović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

 1. Šaćko, počeo si da “ličiš” na pravog šefa odborničkog kluba. Valjda se sa najavom proljeća i ti budiš.Nešto nam Jahja, pisac čudesnih novela utihnuo. Da ne misli da je završio poso? Samo da ne bude ko dosad-ahte vahte.

  0

  0
 2. 29.07.1990 za tebe molim te da znaš da taj SDA odavno više nepostoji.Kao i sam što znaš ime stranke je oduze sadašnji minstar u vladi Srbije i prisvojio sa ostalim poslušnicima a njih i njihove interese.Narod je ostao u bjedi a oni su postali age i begovi.Sadašnji SDA čine 80% nih koji su te godine bili članovi SPS i koji su od tadašnjih čnavo SDA nježali kao nedaj bože da su neprijatelji svom narodu.Dokaz za to je i podatak da se još uvjek vodi sudski postupak protiv pojedinaca akolovođa amnestiran sjedi u minitarsku fotelju itd………….zna se sva šta su uradili svom narodu a nebiraju oni njega već on koristi muku njihovu i plaća im izbor.

  0

  0
 3. Zadnjih dana sam jako puno citao o svemu ovome sto se desilo sa BDZ, sa onim Elificem i njegovom skupinom “lepotana”, i sve vise sam siguran da Elficev pokusaj preuzimanja stranke nije nimalo slucajan. Rasim i njegove sluzbe su aktivno radile da preusmere paznju javnosti sa njihovih nelegalnih radnji. Samo napred zvorni BDZ sa Jahijom na celu, ne posustajte. Pomognite ovom narodu.

  0

  0
 4. Pored stotine dokaza o nebrizi lokalne samouprave prema gradu i njegovim stanovništvom nađu se klimači glavom i poslušnici koji kažu “oni su uradili puteve,šetalište,mostove”Realnost je potpuno drugačija.To čime se oni hvale dolje u Srbiji je urađeno još prije trideset godina a da ne govorimo o civilizovanom svijetu,ćuprice koje su uradili premošćuju rijeke širine dvadesetak metara,a ulice i pločnike koje su radili već poslije dvije godine su urnisane i propale.U centru grada na šetalištu gdje su urađene kocke i čime se hvale svako ko prođe tuda uvjeriće se o neravninama,klimavim pa čak i izvađenim kockama.To je rađeno prije dvije godine i tuda ne gaze vozila već samo pješaci.Da se kojim slučajem tu odvija saobraćaj ne bi ostao kamen na kamenu zbog aljkavog i nekvalitetnog rada.Blizu kafečajnica dolje preko puta bioskopa ima jedna potonula kocka koja je potonula skoro pola metra u dubini zemlje zato što teren nije uvaljan i nije urađena kvalitetna priprema.To je lik i djelo lokalne vlasti,sve sam šunt i nekvalitet ali dok nam je narod nekvalitetan i prodaje se za za dvije flaše zejtina,par feleričnih farmerica,ili malo para ne vidim da će nam se stanje još dugo promijeniti.

  0

  0
 5. Veliki grijeh je govoriti sto djela neprate! (sura Es/Saffat, 3 ajet).Hadis~Ko na racun vjernika~muslimana, bude htio postici ugled i karijeru, Allah ce ga na Sudnjem danu poniziti!
  Neka Allah dz.s. naseg Seada nagradi za zrtvu koju podnosi u borbi sa sejtanima! Amin!

  0

  0
 6. TAKO JE EFENDIJA..ISTERALI STE ONOG IZDAJNIKA ELFIĆA KOJI JE PRODAO HADU I SAD SAMO OŠTRO..JA BI SAMO VOLJEO DA NAPRAVITE DOGOVOR SA SDA DA SRUŠIMO OVE KRIMINALCE I PRODANE DUŠE..

  0

  0
  • RE: za sda-ovce 29.07.1990

   Sada bi da SDA pravi koaliciju sa BDZ-om postavlja se pitanje,zasto je nije napravijo u startu , ponehari kume kad vam je SDP-s okrenuo ledza vi trazite spas u BDZ-u
   Da bi dokazali narodu Sandzaka vasu lojalnos i patriotizam vasi ODBORNICI neka napuste SDA i masovno predzu na stranu BDZ-a i samim tim speru ljagu za sebe kao Predstavnika naroda i otvoreno stanu na Stranu prvo naroda onda stranke koja je jedina uz narod a njeno ime je BDZ do pobjede !

   0

   0
   • Sellam i poštovanje za taj nik shvatio si simboliku radi se o datumima formiranja stranaka..a za tvoju informaciju ja sam uvjek bio za koaliciju sa BDZ pošto znam šta su sve ovi smradovi radili jer radim u jedno javno preduzeće..

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.