10. Oktobar 2019

Književni susreti ‘’Femili’’ koji okupljaju književnike nacionalnih manjina u Srbiji, jedinstveni su na Balkanu i održaće se peti put u Novom Pazaru. Otvaranje je zakazano u četvrtak od 19 i 30 u Narodnoj biblioteci ‘’Dositej Obradović’’. U petak će se održati okrukgli sto i književno veče, na kom će se učesnici predstaviti insertima iz svog književnog stvaralaštva.

”Ove godine imamo 6 učesnika iz: bošnjačke, mađarske, slovačke, rusinske, makedonske i hrvatske nacionalne manjine. Bošnjačku književnost predstavljaće književnica iz Novog Pazara Mevluda Melajac. U pitanju su susreti za međusobno upoznavanje i razmenu iskustava u ostvarivanju nacionalnih prava predstavnika različitih nacionalnih manjina u našoj zemlji. Veoma su značajni jer su podržani od strane Ministarstva kulture i informisanja i imaju tendenciju daljeg nastavka”, ističe bibliotekar i književnik Enes Nikšić.

Književne susrete organizuje biblioteka ‘’Dositej Obradović’’ uz podršku Ministartva kulture i informisanja i Grada Novog

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles