24. Maj 2019

Rezultat slika za Počelo uređivanje vodotokova drugog reda

Priboj – U cilju rešavanja problema na vodotokovima drugog reda u opštini Priboj, počeli su radovi na postavljanju cevi prečnika dva metra na potoku Rečica, navodi se na sajtu opštine.

Sanacija ovog vodotoka vrši se u okviru projekta koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima sa 111.375.168 din sa PDV.

Osim na potoku Rečica, radovi se izvode na potoku u Rabrenovcu i drugim vodotokovima drugog reda. Rok za izvođenje radova je 90 dana, a značaj završetka istih višestruk.

Prema rečima Zdravka Pešuta, direktora JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, sanacijom vodotoka u Rečici rešava se višedecenijski problem stanovnika Rečice, a ujedno se i reguliše korito zbog izlivanja voda.

“U Rabrenovcu je planirano rađenje dve ustave, za šta je rok 90 dana”, rekao je Pešut, prilikom obilaska radova.

Zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić, prilikom obilaska radova rekao je da Opština ima u planu da radi i rekonstrukciju vodovoda i fabrike pijaće vode.

“Trenutno smo u razgovorima, za šta bi trebalo da dobijemo oko dva miliona eura za tu rekonstrukciju. Radi se projektna dokumentacija i za druge projekte, za koje pomoć u finansiranju očekujemo od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.”, rekao je Vasilić.

Kada je reč o vodotokovima prvog reda, problem izlivanja Lima na Čamcu u dužini od oko 120 metara, rešen je podizanjem obaloutvrde za 1,5 metar.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles