12. April 2019

Rezultat slika za reka lim

Dva grada u dvije države Priboj i Bijelo Polje u okviru projekta prekogranične saradnje ukloniće 12 divljih deponija i očistiti priobalje Lima.

U okviru Dana zaštite prirode, počelo je čišćenje Lima koji decenijama trpi otpad i nosi ga dalje u Drinu.

Dva grada u dve države Priboj i Bijelo Polje u okviru projekta prekogranične saradnje ukloniće 12 divljih deponija i očistiti priobalje Lima.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović kaže da je Lim jedna od najlepših reka u ovom delu Evrope koja u ugrožena od nas samih.

“Pitanje Lima nije pitanje Bijelog Polja i Priboja već je to pitanje tri države (Srbije, Crna Gore i BiH)”, ukazuje Rvović.

Prema njegovim rečima, zaštitom Lima nadležni moraju da se pozabave ozbiljnije i sistematičnije sa određenim rokovima i konkretnim planovima.

“Nadam se da će ovaj projekat pokrenuti i resorna ministarstva iz sve tri države da se stvarno ozbiljno pristupi pitanjima deponije, ekologije i samog Lima”, navodi Rvović.

Izvor: RTS Jelena Božović i PP Media

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles