5. Septembar 2019

Raščišćavanjem i produbljivanjem dijela korita rijeke Vidrenjak na ulazu u Tutin počela je rekonstrukcija korita te rijeke u dužini od kilometar i po što bi trebalo da spriječi izlivanje i poplave.

Nadzornik radova iz lokalne samouprave Tutina Samir Bakić kazao je da je u prethodnom periodu očišćeno oko šest kilometara korita, da su izgrađene dvije zaštitne brane, a da će kompletna rekonstrukcija toka Vidrenjaka kroz Tutin početi sljedeće godine.

“To je projekat vrijedan 2,5 miliona eura, a finansiraće ga Turska razvojna agenijca TIKA. Opština je uradila projekat rekonstrukcije i izgradnje korita, a tender za izbor izvođača radova biće raspisan početkom godine”, kazao je Bakić.

Vidrenjak se, prilikom posljednjih poplava, izlio na dijelu toka na kojem se sada radi načinivši veliku štetu na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu.

Izvor: Radiostoplus.com

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles