Počele prijave za junski upisni rok na Internacionalnom univerzitetu

0

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru započelo je prijavljivanje na konkurs za junski upisni rok za osnovne akademske studije za školsku 2019/2020. godinu.

PR menadžer Internacionalnog univerziteta ističe da interesovanje srednjoškolaca za sve smjerove već postoji.

„Predaja dokumenata je otpočela 10. juna i možemo reći da smo veoma zadovoljni trenutnim interesovanjem svršenih srednjoškolaca. Predaja dokumentacije obavljat će se do 5. jula a nakon toga će 7. jula biti organizovan i prijemni ispit, rezultati prijemnog ispita kao i upis primljenih kandidata objavit će se u periodu nakon 8. jula.”, istakla PR Jasmina Nikšić

Zainteresirani srednjoškolci mogu upisati neki od smjerova sa 6 Departmana.

„Departman za pravne nauke sa smjerovima opšte pravo i pravo unutarnjih poslova, Departman za ekonomske nauke, opšta ekonomija, Departman za pedagoško-psihološke nauke gdje se svršeni srednjoškolci mogu opredijeliti za vaspitača djece predškolskog uzrasta ili smjer psihologije, Departman umjetnosti sa smjerovima grafika i slikarstvo, dakle likovna umjetnost, ili smjer modni dizajn, Departman za računarske nauke sa smjerom informatika i Departman za filološke nauke sa tri smjera, germanistika, anglistika, srpski jezik i književnost i bosanski jezik i bošnjačka književnost.“

U toku i pripremna nastava za srednjoškolce koji žele upisati departman umjetnosti.

“Ja bih još napomenula da je za Departman umjetnosti, za sve kandidate sa Departmana umjetnosti organizovana i pripremna nastava gdje će oni svakog ponedjeljka i četvrtka u periodu od 10 do 14h imati mogućnost da sa svojim budućim asistentima i profesorima rade na pripremi za polaganje posebnog dijela prijemnog ispita. Za prijemni ispit se polaže test opšte informisanosti ali i test posebnih znanja u zavisnosti od toga za koji se Departman kandidat opredijelio.”

Za sve one koji ne budu uspjeli da polažu prijemni ispit u u junskom roku biće organiziran i septembarski upisni rok. Sve bliže informacije zainteresirani srednjoškolci mogu dobiti putem web adrese, društvenih mreža kao i na pultu Internacionalnog univerziteta u periodu od 8 do 15h.

izvor: SANA


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.