Pljevlja: Radnici Vektre Jakić ne mogu da naplate plate

0
42

Vektra Jakic Pljevlja

Radnici Vektre Jakić tražili su da Poreska uprava (PU) povuče blokadu računa pomenute kompanije, kako bi oni naplatili svoja potraživanja koja se odnose na neisplaćene plate, ali je iz Poreske zvanično potvrđeno da će nastaviti sa blokadom. Na taj način, radnici kojima se duguje po deset plata neće moći preko javnog izvršitelja da se naplate od prodaje imovine.

“Imajući u vidu da je Poreska uprava u skladu s odredbama Zakona o poreskoj administraciji izvršila blokadu žiro računa poreskog obveznika d.o.o. Vektra Jakić Pljevlja kao jednu od mjera prinudne naplate dospjelog potraživanja, to će ona biti na snazi sve do momenta izmirenja dospjele poreske obaveze”, kazali su Danu iz PU, objavio je Portal CDM.

Pojasnili su da ne insistiraju samo na naplati budžetskih prihoda, već i na naplati poreza i doprinosa. Na taj način se vodi računa i o socijalnim pravima radnika.

Takođe, važno je istaći da su svi napori Poreske uprave usmjereni na naplatu zaostalih poreskih obaveza predmetnog obveznika, a u prvom redu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, ne samo radi obezbjeđenja budžetskih prihoda, već i zaštite osnovnih i socijalnih prava radnika, kao što je pravo na zdravstvenu zaštitu i penzijsko-invalidsko osiguranje”,  citirao je CDM navode iz PU.

Prema navodima tog medija, radnici Vektre Jakić koji pokušavaju da naplate deset plata pojasnili su da Poreska uprava, ukoliko želi, može da povuče blokadu. Povlačenjem blokade ne bi se prekršili važeći zakonski propisi.

Ako Poreska uprava nije prekršila zakonske propise tokom prethodnih godina kada nije vršila blokadu računa Vektre Jakić i kada nije naplaćivala poreze i doprinose, onda neće prekršiti zakonske propise kada omogući da radnici naplate deset plata, koje su pošteno zaradili”, kazali su radnici, istakao je CDM.

Radnici su tužili Vektru i dobili na sudu. Potom su javni izvršitelji prodavali imovinu da bi se radnicima namirile plate na osnovu presude. Međutim, novac od prodaje išao je Poreskoj upravi, koja je blokirala račun i ima prioritet u naplati, podjetio je Portal.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.