Pljevaljskim taksistima 130 odsto viši opštinski namet

0
0

Pljevaljskim taksistima 130 odsto viši opštinski namet

Pljevlja – Pljevaljski taksisti najavili su proteste zbog drastičnog povećanja komunalnih taksi koje lokalnoj upravi plaćaju za taksi stajališta. Taksista Predrag Ćalov, koji je među svojim kolegama po stažu jedan od starijih, kaže da je lokalna uprava, koju predvodi Mirko Đačić povećala komunalne takse za čak 130 odsto za pojedina stajališta.

On je kazao da je ovakva politika lokalne uprave pogubna za pljevaljske taksiste koji jedva sastavljaju kraj s krajem.

Ćalov ističe da je lokalna uprava umjesto što ih je povećala trebalo da ukine takse, jer se pljevaljski taksisti nalaze u teškom položaju zbog smanjenog prometa i niskih cijena prevoza.

“Pored brojnih obaveza plaća se i komunalna taksa koju je trebalo ukinuti ili makar za polovinu iznosa umanjiti.

Umjesto toga do bili smo uvećanje a pitamo se na osnovu kojih parametara je doni- jeta takva odluka. Lokalna uprava je donijela odluku da za pojedina taksi stajališta poveća komunlne takse u iznosu od sto do 130 odsto. Taksisti na stajalištima kod Autobuske stanice, hotela „Pljevlja“, gradske pijace, restorana „Zelengora” i hotela „Tara“ taksu na godišnjem iznosu plaćaće 120 eura, umjesto što su plaćali 60 eura.

Na stajalištima kod pjevaljske bolnice i restorana „Milet bašta“ umjesto 36, sada će plaćati 82 eura. Na stajalištu Guke, cijena je ostala ista 36 eura.

Ćalov ističe da će odluku o načinu na koji će protestovati taksisti donijeti narednih dana.

“Narednih dana napravi- ćemo dogovor o vremenu i mjestu protesta. Dogovorićemo se hoće li to biti protestna vožnja ili ćemo u isto vrijeme sa taksi štandova sirenama upozoravati na pogubnu politiku lokalne uprave”, rekao je Ćalov.

Prema njegovim riječima zarade taksista se iz godine u godinu smanjuju jer je sada cijena vožnje u gradu od pedeset centi do eura, a tvrdi da je prije 11 godina iznosila euro i po.

Osim što je povećala cijenu komunalne takse lokalna uprava ovih dana  taksistima  je dostavila i rješenja u kojima im je ostavila rok od deset dana do izmirivanje obaveza po tom osnovu.

Ukoliko to ne urade u ostavljenom roku lokalna uprava je najavila da će potraživanja naplatiti prinudno.

(VIesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.