21. Juni 2019

 Vuko Dašić, kuća porodice Dašić

Monstruozni zločin u Brezojevicama kod Plava, kada je 31. maja 2017. godine u svojoj kući bestijalno likvidirana Gordana Dašić (84) i zverski pretučen njen suprug Vuko (82), dobio je epilog u Vrhovnom suda Crne Gore.

Najveća sudska instanca potvrdila je odluku krivično veća Višeg suda u Bijelom Polju kojim je predsedavao sudija Vukomir Bošković, kojom su Marko Šoškić (24) iz Plava i Aleksandar Konatar (35) iz Bijelog Polja osuđeni na po 40 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo. Nikoli Kneževiću (23) iz Plava, potvrđena je kazna od dve godine zatvora zbog krivičnog dela neprijavljivanja počinilaca krivičnog dela.

Optuženi Konatar i Šoškić tokom suđenja nesu priznali krivično delo koje im je stavljeno na teret, već su krivicu svaljivali jedan na drugoga.

Prema navodima optužnice, oni su u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću staraca, a potom tražeći novac, posle batinanja, davljenja konopcem nakon užasnih muka koje je pretrpela ugušili ženu, a njenog supruga mučili, zahtevajući od njega da im da 100.000 evra, koliko su mislili da krije u kući.

Posle svirepog zločina, koji je po monstruoznosti nadmašio mnoge u ovoj državi, policija je posle nepun sat od zločina uhapsila svirepe ubice Šoškića i Konatara, kome su lisice stavljene uhapšen nedaleko od mesta zločina, na magistrali Andrijevica-Plav, gde je čekao prevoz da bi pobegao. Vrlo brzo je “propevao”, pa je usledilo i hapšenje Šoškića.

Kod Konatara su pronađene krvave novčanice iz novčanika nesrećnog starca, kome su posle prebijanja u kome su mu polomili rebra, vilicu i ruku, a posle privođenja u zgradu policije u Plavu, vrlo brzo je počelo međusobno optuživanje tandema odranije poznatog policiji, ali su nalazi forenzičara potvrdili da su zločin počinili obojica, tukući nesrećnu ženu pesnicama i tvrdim predmetom, vezivali je konopcem i telefonskim kablom i mučili da bi priznala gde drže novac. Nakon zlostavljanja umrla je od posledica gušenja.

Svirepe ubice su u kući mirnih i vrednih domaćina upali razbijajući prozor na podrumu, a potom nastavili krvavi pir vežući nemoćne starce konopcima, posle čega je usledila tortura i ubistvo, verovatno kada je starica prepoznala suseda Šoškića…

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles