Plav, Gusinje i Murino zatrpani smećem, mještani ne žele deponiju na Jerini

0
6

Plav – Ulice mjesnih centara Plava, Gusinja i Murina već danima su zatrpane smećem, jer je JP Komunalno prestalo da odnošenjem otpada. Više stanovnika ovih mjesnih centara kazalo je „Vijestima“ da danima ne viđaju radnike Komunalnog, te da situacija postaje alarmantna.

“Smeće po našem gradu možete da vidite gdje god se okretene, bez obzira na mjesta gdje su postavljeni kontenjeri, jer su te lokacije davno zatrpane otpadom. Smeća ima na trotoarima, ulicama pored prehrambenih i ugostiteljskih objekata i javnih ustanova, jer se jednostavno smeće nema gdje bacati”, kazali su građani Plava.

U Opštini Plav objašnjavaju da su dosadašnje privremene deponije zatvorene, a odlaganje na planiranoj lokaciji Jerina nije još počelo, jer se mještani protive.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Dževat Redžematović ističe da će se sa odlaganjem na lokalitetu Dosuđe II, odnosno Jerini, početi u četvrtak, te da je za tu priliku zatražena asistencija policije, jer očekuju da će mještani Martinovića ponovo praviti opstrukcije.

“Pokušali smo da se dogovorimo sa grupom građana Martinovića, međutim to nije urodilo plodom. Mi imamo naše dvije odluke o deponovanju čvrstog otpada na lokalitetu Dosuđe II, koje su u potpunosti u skladu sa zakonom o odlaganju čvrstog otpada. Zatražili smo asistenciju policije za četvrtak 28. marta u 10 časova, što će značiti da planiramo od četvrtka da odlažemo na toj lokaciji otpad. Zbog protesta mještana Martinovića, Plav, Gusinje i Murino ovih dana su zatrpani smećem. Sve smo i do sada pokušali da stanje u dijelu odlaganja čvrstog otpada dovedemo u red, ali dogovor nije pomagao, te smo primorani da tražiti asistenciju policije i od četvrtka nadam se, biće odlaganje na toj lokaciji“, kazao je Redžematović.

On je istakao da su radnici JP Komunalno čistili otpad iz najužeg jezgra grada.

“Privremeno se čisti samo centar grada, i pokušavamo da održavamo higijenu kako ne bi došlo do zaraze“, kazao je Redžematović.

“Vijesti” juče i pored poziva i SMS poruka, nijesu stupile u kontakt sa direktorom JP Komunalno Mehmetom Đobaljajem.

Mještani ne daju kaptažu i pašnjake

Odluku o odlaganju smeća na lokalitetu Jerina, Skupština opštine Plav je donijela krajem prošle godine, a u međuvremenu mehanizacija JP Komunalno je probila put do mjesta određenog za odlaganje čvrstog otpada.

Odlaganje smeća na toj lokaciji, prema odluci, planirano je za vremenski period od dvije godine, ali se mještani sela Martinoviće iznad kojeg se nalazi planirno mjesto za deponiju, protive toj odluci, ističući da se na tom mjestu nalaze kaptaže za vodovod, te da bi se otvaranjem ove deponije zagadili brojni pašnjaci na kojima izdižu sa stokom tokom ljetnjeg perioda.

Mještani su tim povodom sačinili i peticiju sa potpisima Maritnovića u zavičaju i dijaspori, te sa svojim problemom informisali nadležne institucije u državi.

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.