“Plašim se da će mi srušiti kuću”

0
6

“Plašim se da će mi srušiti kuću”

Pljevlja – Pljevljak Samir Hadžiosmanović kazao je da namjerava da podnese tužbu protiv Opštine Pljevlja, zbog štete koja mu je pričinjena na kući prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji Volođine ulice.

U međuvremenu, građevinska inspekcija obustavila je radove u toj ulici nakon njegove prijave – Hadžiosmanović nije izvođaču radova dozvolio da prokopaju kanal neposredno uz temelje njegove kuće.

“Stopirao sam radove i o svemu obavijestio inspekciju, a oni su donijeli odluku o privremenom prekidu izvođenja radova. Pokušavali su da ispod moje kuće provedu vodovodne cijevi, što im nijesam dozvolio, jer su mi potkopali temelje i ugrozili bezbjednost kuće. Kada su postavljali cijevi, kuća mi je oštećena. U kuhinji su ispucale pločice, a sa plafona mi je opao malter. Ne dozvoljavam dalje izvođenje radova jer se  plašim  da će se kuća survati, s obzirom da su potkopali temelj. Tražim da mi kuću eksproprišu, kao što su bili i obećali“, rekao je “Vijestima” Hadžiosmanović.

On kaže da je primoran da sudskim putem traži naknadu štete, nakon što je Opština odustala od eksproprijacije.

Tvrdi da mu je lično predsjednik Opštine Mirko Đačić obećao da će zbog izvođenja radova eksproprisati njegove nepokretnosti.

Prema Detaljnom urbanističkom planu, kuća Hadžiosmanovića tri metra zahvata Volođinu ulicu, pa je krajem januara donijeto rješenje o eksproprijaciji nekretnine i zemljišta.

Samo petnaest dana kasnije, na zahtjev Opštine, poništeno je rješenje o eksproprijaciji, uz obrazloženje da su radovi pri kraju i da predmetne nepokretnosti nijesu bile potrebne za rekonstrukciju ulice.

“Niko od pretpostavljenih neće da dođe da procijeni štetu i da vide u kakvom uslovima živim. Ovo jeste stara kuća, ali ja sa ženom i troje djece u njoj živim. Rješenje o eksproprijaciji je trebalo da se sprovede za 15 dana, ali su oni odugovlačili kako bi prošli sa cijevima od kanalizacije pored moje kuće. Grešku sam napravio što sam im dozvolio da postave i kanalizacione cijevi“, kaže Hadžiosmanović.

(Vijesti)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.