30. Novembar 2019

Rezultat slika za Plan razvoja Sjenice za narednih osam godina

Sjenica – U Sjenici je održan partnerski forum u okviru izrade Plana razvoja opštine Sjenica za period od 2020. do 2028. godine, gde su se javne institucije, udruženja i nevladin sektor mogli upoznati i voditi diskusiju o Nacrtu plana, navodi se na sajtu opštine.

„Plan razvoja opštine Sjenica je strateški dokument koji definiše pravce razvoja opštine u narednih osam godina. Poštujući Zakon o planskom sistemu, opština se mora pridržavati smjernica Plana, za razliku od prethodnih strategija koje nisu bile obavezujuće.

Prioritetne oblasti Plana razvoja su ekonomski razvoj, društveni razvoj i zaštita životne sredine, definisano je sedam prioritetnih ciljeva i predviđene su 22 konkretne mere za dostizanje ciljeva. Sve mere su iz nadležnosti lokalne samouprave, čime se obezbjeđuje i odgovornost za implementaciju mera. Plan je da se konačna verzija plana usvoji do kraja godine. Građani i institucije se mogu uključiti u izradi plana ili dobiti više informacija putem sajta planrazvoja.sjenica.rs“ , istakao je koordinator projekta Opštine Sjenica, Edis Muminović.

Stručnu podršku u izradi Plana razvoja opštini Sjenica pruža Stalna konferencije gradova i opština (SKGO) kroz projekat „Podrška uspostavljanju sistema planiranja i izrada srednjoročnih planova razvoja lokalne samouprave“ koji se finansira iz bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći (SlovakAid), a sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP).

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles