Plaćanje računa za struju uskoro preko mobitela

0
15

Elektroprivreda Srbije planira u narednom periodu omogućiti građanima da, ukoliko to oni budu željeli, račune za struju dobijaju na mejl adresu kao i da omogući građanima da preko telefona provjere visinu svog računa i da ga isto tako plate. Direktor Sektora za informaciono-komunikacione tehnologije Elektroprivrede kazao da je plan da se u potpunosti pređe na poslovanje “bez papira”.

  • Uskoro ćemo preći na bespapirno poslovonje, potpuno ćemo digitalizirati sistem upravljanja poslovnom dokumentacijom, implementacijom dokument menadžment sistema koji se sad u funkciji u svim poslovnim funkcijama. Sljedeća faza u svim sektorima jeste bespapirno poslovanje.

Kako ističe, ovo preduzeće svakog mjeseca isporuči više hiljada računa putem mejla preduzećima kako bi izmirili svoje obaveze, a na pitanje da li i građani mogu da očekuju ovu uslugu, Bulatović odgovara potvrdno.

  • Plan je elektronsko plaćanje računa. Uvid u račun, da svaki građanin može sa svog mobilnog uređaja da pristupi i vidi svoj račun i da izvrši elektronski plaćanje računa – istakao je Miodrag Bogdanović.

Objašnjava da kada je riječ o usluzi namijenjenoj građanima, da će morati da se sprovedu određene procedure kako bi ta usluga zaživjela, odnosno da korisnici daju saglasnost da im se račun isporuči putem mejla.

 

Sana / Izvor: Agencije


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.