Pismo mom bratu Rifatu ef. Fejziću

52
33

Brate Rifate, uz molbu Allahu dž.š. da sve nas uputi na put milosti, podsjećam tebe i sve nas da su oni koje pozivaš za zaštitnike i pomagače, tvoju i moju braću na nož predali četnicima u BiH, pa zar da te oni brane od mene? Pozivaš režim da se obračuna sa mnom a taj režim bi bio najsrećniji da biološki eliminiše i tebe i mene i tvoju i moju porodicu i djecu… Brate moj, objeručke predaješ svoga brata onome koji se do sada ničim nije pokazao da zastupa pravdu, niti mu je stalo do istine, a naš Poslanik kaže: “Musliman je muslimanu brat, ne predaje ga niti ga izdaje”. Buniš se zbog Škole Kur’ana i dječije igraone, u kojoj će naša djeca umjesto o pjesmarica o šarenoj laži učiti šehadet, pa zar ti može Kur’an i njegova ljepota zasmetati?

mekka4344

DOVA ZA BRATA I UMMET: Evo me sjedim pored Allahove kuće Kabe, u sred svete Mekke, razmišljam o tebi i molim Plemenitog i Milostivog Allaha da ti dade svako dobro na oba svijeta. Molim se Allahu da nam istinu pokaže istinom, te da nas poslije uputi da je slijedimo, i da nam zabludu pikaže zabludom pa da nas pomogne da je izbjegavamo. Molim Allaha za sav Ummet našeg Poslanika, a posebno za ummet koji živi u Sandžaku.

PA ZAR TI MOŽE KUR’AN I NJEGOVA LJEPOTA ZASMETATI: Brate moj, čitao sam ovih dana tvoje izjave, koje su me rastužile, i molio sam Allaha da Ti oprosti sve one teške riječi koje si tom prilikom izgovorio. Pozvao si režim da zaštiti našu Islamsku zajednicu od nas samih, upirući prst protiv svoga brata. Brate Rifate, uz molbu Allahu dž.š. da sve nas uputi na put milosti, podsjećam tebe i sve nas da su oni koje pozivaš za zaštitnike i pomagače, tvoju i moju braću na nož predali četnicima u BiH, pa zar da te oni brane od mene? Pozivaš režim da se obračuna sa mnom a taj režim bi bio najsrećniji da biološki eliminiše i tebe i mene i tvoju i moju porodicu i djecu… Brate moj, objeručke predaješ svoga brata onome koji se do sada ničim nije pokazao da zastupa pravdu, niti mu je stalo do istine, a naš Poslanik kaže: “Musliman je muslimanu brat, ne predaje ga niti ga izdaje”. Buniš se zbog Škole Kur’ana i dječije igraone, u kojoj će naša djeca umjesto o pjesmarica o šarenoj laži učiti šehadet, pa zar ti može Kur’an i njegova ljepota zasmetati? Kur’an je čisto dobro i ljepota, a dobra i ljepote nikada nije dosta. Govoriš da nas Škola Kur’ana razjedinjuje, a šta nas to, tako ti Allaha Veličanstvenog, može ujediniti ako ne Kur’an. Ja te ovim putem pozivam da odustaneš od borbe protiv Škole Ku’rana i da upišeš svoju djecu u ovu našu zajedničku instituciju kako bi postali čuvari Allahove knjige.

FAŠISTI SU ONI KOJI GENOCID POČINIŠE NAD TVOJIM I MOJIM NARODOM: Brate moj, nazvao si najboljeg sandžačkog sina fašistom, a zar nije preče da si fašizam pripisao onima koji genocid učineše nad tvojim i mojim narodom? I zar može Sandžački muftija biti fašista, kada potiče iz naroda koji nikada u historiji nije imao fašistički pokret. Smeta ti brate Rifate Muftijstvo sandžačko, a svi odbori IZ-e iz Južnog Sandžaka na čelu sa odborom iz Rožaja su osnivači Mešihata Sandžaka, po odluci koja je, kao što i sam znaš, u pravnom smislu i dalje na snazi.

SPC MOŽE – IZ NE MOŽE: Brate moj, ljutiš se što Islamska zajednica preskače državne granice a ne smeta ti što Srpska pravoslavna crkva sa sjedištem u Beogradu organizira sav vjerski i duhovni život pravoslavnog naroda u Crnoj Gori. Ti i predsjednik Crne Gore hoćete da Islamsku zajednicu ogradite granicama Crne Gore, a Srpska pravoslavna crkva može slobodno uživati ustavno pravo i sva međunarodna prava o slobodi vjere i njenom izvandržavnom teritorijalnom ustrojstvu. Brate moj, po ustavu Islamske zajdnice sa sjedištem u Sarajevu, muftijstvo Islamske zajednice Sandžaka je cjelovito i obuhvata i južni i sjeverni Sandžak, i ima jednog muftiju, pa zašto to ne prihvatiš, kada je u tome mnogo veći stepen jedinstva od onog kome ti pozivaš.

Fejzic_Kujevic11
“Koristim priliku da te pozovem da se zajedno, rame uz rame borimo na ispravan način za prava našeg naroda i tako uđemo u historiju sa lijepim spomenom. Ja molim Allaha da me počasti šehadetom za Islam i muslimane Sandžaka. U tom smislu, Bajram mubarek olsun”

ISKLJUČIO SI ME ŠTO ŽELIM DA NAŠA INSTITUCIJA BUDE DIO IZ SA SJEDIŠTEM U SARAJEVU:Brate moj, isključio si me iz Medžlisa ili Odbora Islamske zajednice Rožaja zato što želim da ta naša institucija bude i suštinski dio Islamske zajednice sa sjedištem u Sarajevu, jer je formalno pravno, po odluci koju sam prije pomenuo, u sastavu Muftijstva Sandžaka. Podsjećam te brate Rifate, da je nedavno Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, čiji si predsjednik, u maju ove godine, bar prema medijskim informacijama, uoči prijedhodnih lokalnih izbora, donio odluku o integraciji cijele Islamske zajednice u Crnoj Gori u jedinstvenu Islamsku zajednicu sa sjedištem u Sarajevu. 

HRLIŠ PROTIV ISTINE, A ZNAŠ NAŠI PONOSNI PRECI IZ BALOTIĆA UVIJEK SU BIULI NA STRANI ISTINE: Brate moj, svojim izjavama i zabranama cijepaš Sandžak i kidaš našu vezu sa Novim Pazarom, a dobro znaš da su nam naši preci iz ponosnih Balotića ostavili u amanet da čuvamo jedinstvo Sandžaka. Brate moj, sjeti se samo govora i oporuka tvoga i moga mudrog amidže, r.h. Kadrije Fejzića koji te je preklinjao svim kletvama da nikada ne prekineš vezu sa Novim Pazarom i da ne cijepaš Sandžak i Muftijstvo sandžačko. Pa zar ti je lahko zgaziti te riječi i amanet koji ti je ostavio? Brate moj, vidim te kako hrliš i trčiš da zadovoljiš režim, pa makar to bilo protiv istine i pravde, a znaš li da su naši ponosni preci iz Balotića uvijek bili na strani istine i pravde koliko god to bilo mrsko režimima i diktatorima. Sjeti se da su naši djedovi zaštitili šejha Mehmeda Užičanina u Balotićima kada ga je vlast proganjala samo zato što je govorio istinu i branio pravdu! Sjeti se također da su naši Balote dali utočište hfz. Hamdiji ef. Koničaninu kada ga je režim htio likvidirati, a ti brate moj, danas, kao sin tih velikana, guraš svoga brata u ruke režima i još se ljutiš što režim odmah ne reagira i ne isuče britku sablju da odrubi glavu tvoga brata. 

POZIV NA JEDINSTVO: Brate moj, pozivam te na jedinstvo muslimana cijelog Sandžaka, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije i Hrvatske sa sjedištem u Sarajevu, i molim te ne cijepaj naše safove i poslušaj moje iskrene savjete. Sve ovo što si uradio od grešaka koje sam spomenuo i koje nisam, molim Allaha da ti ih oprosti i stanje tvoje na bolje da promijeni. I znaj brate da me od Kur’ana, Sandžaka i naših sandžačkih vjerskih i nacionalnih institucija ne možeš odvratiti, i kada bi sam bio na ovom putu ja bi ustrajao, ali kao što vidiš, nisam sam niti sam ostao bez podrške. Brate moj, znaj da ću se za Sandžak boriti svim legalnin sredstvima do posljednjeg daha i snage. 

RAME UZ RAME: Koristim priliku da te pozovem da se zajedno, rame uz rame borimo na ispravan način za prava našeg naroda i tako uđemo u historiju sa lijepim spomenom. Ja molim Allaha da me počasti šehadetom za Islam i muslimane Sandžaka. U tom smislu, Bajram mubarek olsun, želi ti Allahov rob i tvoj brat, Abdurrahman Kujević iz Balotića, Rožaja, iz našeg lijepog Sandžaka, koji, dok ti piše ove riječi, sjedi pored časne Kabe u svetoj Mekki. 

Četvrtak 08. zul hidže 1435. g.h.
02. 10.2014 god.

hfz. Abdurrahman ef. Kujević


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

52 KOMENTARI

 1. Allah da te nagradi nas dragi hafize,ponosu muslimanskog svijeta!!! Allah da ti da svako dobro na oba svijeta i sacuva te od ovakvih izdajnika i svih onih koji imaju suprotno misljenje o tebi i tvojem cjelokupnom stavu! Amin!!!

  0

  0
 2. Kad tecnost kaplje, kap po kap, kazemo toci. Kad je neprekidan mlaz, u manjoj kolicini, kazemo curi. Kad je veca kolicina kazemo sipa. A kad je najveca kolicina onda kazemo da lije. Sucur vama, vi ne znate ni jedan jezik.

  0

  0
 3. braco muslimani nas treba da vodi iskreni musliman borac za pravdu i istinu i koji nastojava da ujedini bosnjake muslimanesa prostora bivse jugoslavije kao sto to radi u ime allaha hafiz kujevic i mnogi drugi -i ne dozvolimo fejzicu da u nase ime rastura i razjedinjuje nas narod zarad njegove fotelje zato narode moj budimo slozni u onome u cemu smo jaci i ujedinjeni-molim allaha da nagradi brata kujevica najljepsom nagradom

  0

  0
 4. Fejzicu ni sam nijasi svjestan sta si sve uradio ovih dana . Ovca ima vise mozga i i pameti od tebe . Uzet cu da prokomentarisem samo etiketu koju si nalijepio postovanom muftiji Sandzackom ef. Muameru Zukorlicu nazivajuci ga fasistom . Po tvom misljenju on je fasista zato sto je proucio fatihu sehidima koji su neduzno stradali od partizana sto su se organizovali da cetnicki koljaci ne pokolju muslimanski sibijan .Po tvom misljenjsu fasisti su i Rozajci koji su zaustavili cetnike na Kacuber na celu sa mula Jakupom Kardovicem kojega su opet partizani strijaljali sto je zaustavio cetnike . E jadni Fejzicu reci mi koga to Milova i tvoja vlast osudi za deportaciju Bosnjaka na klanje Karadzicu , pogrom bukovicana, otmicu u Strpcima , Kaludjerski laz i jos na stotine drugih nedjela.Dobro znas da u CG nije bilo funkcionera, direktora, ljekara, profesora sudije i skoro svi drzavni sluzbenici da nije bio na ratistu u Bosni. Mogu ti sve ovo reci u oci sto cu uciniti kada budem u prilici.Fejzicu za sitno si se prodao i obrukao Rozaje i sve Bosnjake u svijetu.Zasramu jedan hoces li imati obraza da dodjes u Rozaje i pogledas postenim ljudima u oci. Ova nepravda sto si ucinio cijenjenom Hafizu Kuran Abdurahmanu Kujevicicu nece ti proci vec ce ti doprinijeti da te izopstimo iz pripadnosti islamu.Imami koim si prijetio morat ce se odrediti jesu li uz tebe ili uz sledbenike svijetlog Kurana.Znas dobro da u nasim dzamijama oko 90% dzematlija cini omladina koja te ne podrzava od prvog dana.Napravio si ogromnu stetu a posebnp doveo imame u tezak polozaj.Nece biti razbijanja islamske zajednice vec prociscenja od odpadnika kao sto si ti.

  0

  0
 5. selamu alejkum sejh Abdu Rahmane svi mi znamo dase ti drzis ALAHOVOG UZETA i tako treba Ahi moj.Ai znamo koliko se ovaj patrijah milov trzi tog uzeta.Boljemuje bilo ako ima toliko uticaja da zatvara ustanove da zatvori kockarnice i tamo djese toci alkohol.A ne deciji vrtic dje deca trebaju da uce vero nauku i skolu CASNOK KURANA

  0

  0
 6. Molimo postovane gradjane Rozaja,da sutra na bajramskom namazu ne dopustimo rejsu da udje u nase Dzamije i odrzinam neku njegovu hudbu ili da predvodi dzemat.Organizujmo se dobrovoljo nedajmo ni Hodzama koji su isterali Hafiza Kujevica da ulaze u Dzamiju i predvode nam Bajram namaz.Jednom mora na kraj da se stane rejsu i hodzama njihovom ponasanju,lopovliku i licemerstvu.Tosu Dzamije nase a ne vlasnistvo Fejzica i Hodza.

  0

  0
 7. Mnogo glava mora pasti Rifate Fejzicu prije nego padne dlaka s brade ovog casnog insana. Zato uzmi se u pamet i odustani od toga sto si zapoceo. Vallahi ces snositi posljedoce za mrtve glave muslimanske.

  0

  0
 8. Svi negativni komentati upuceni uvazenom hafizu dolaze sa strane nepismenih pristalica bosnjacke stranke, jer su oni svjesni da njihovi trbuljati lideri sacinjeni od po 80% govana svoje telesne tezine nemaju uporiste kod bosnjackog naroda na dugorocnije staze. Zato ovom prilikom apelujem na sve nepismene kadrove bosnjacke stranke da vise povedu racuna te se pozabave licnom edukacijom a manje kritikuju hafiza koji u svojim prsima nosi kur’an.

  0

  0
 9. Koja Islamske zajednice, ova u CG je nelegalna i nelegitimna jer ju je osnovala udba kao onu u Beogradu.Narod je ne priznaje, bilo bi pozeljno da se predoci spisak clanova svih odbora da dzematlije vide ko ih predstavlja.Svjesni smo mi da su to ljudi koi su podobni vlasti i sa puterom na glavi cast pojedincima.Kakvi su to vjernici kada se protive otvaranju Skole Kurana casnog i Igraonice za djecu.Ne mogu da shvatim da im je Hafiz Kurana casnog nepodoban a dovode razne sihirbaze i dervise iz Irana da im drze predavanja i udaraju u daire.Jedini legalni Reisat na Balkanu nalazi se u Sarajevu i mi njega samo priznajemo ovo sve drugo je surogat.

  0

  0
 10. Bosnjaci nemaju svoj autohtoni fasisticki pokret. Ali, bilo ih je fasistickim formacijama ihaaaaa-ha. 2 svjetski rat je dobro dokumentovan. One manekene u zelenom sto su setali zelene uniforme je promocija es-es-ovaca i shuc-policei, gdje je bilo Sandzalija ihaaa-haaa. Ako laze koza ne laze rog. Cetnici u CG su brojniji i uticajniji pa nijesu uspjeli da naprave spomenik ratnom zlocincu Pavlu Djurisici. Necete ni vi setat te kvislinske, zelenaske uniforme po Crnoj gori. Fesic vam je nedorastao u perfidnosti i nesposoban da zaustavi ugradjivanje pete kolone u IZCG. Ali ima ko moze.

  0

  0
 11. Koliko dvolicnosti u pismu Dragi Boze.Ako nekoga nazivas brate moj , onda ga I treba smatrati bratom.A ne siriti fitnu I smutnju protiv Fejzica I Islamske Zajednice u Crnoj Gori .A sad da bi opravdao sebe nazivas ga moj brate I to dvolicno I cinicno.Reis Fejzic ima jako dobru vezu sa Sarajevom I Reisom Kavazovicem hoces li ti Kujevicu da doprineses jacanju tome..a sami vi u NP spominjete kako Kavazovic nije neki veliki autoritet..Rijesite probleme u NP pa poslije savjetujte Fejzica..Eto vam je Paralelna I.zajednica pred nosom..To rijesite kao I problem vjeroucitelja …sram vas bilo.Nedate Fejzicu da radi svoj posao vec hocete I Islamsku zajedmicu u CG fa dijelite…

  0

  0
   • Iko si ti da laprdas tako.Veze ti nemas TT.Ti sigurno I ne poznajes hafiza a lupas tako.Trebas poc malo NA njegove dersove-predavanja pa onda da kazes.A sigurno nisi nikad ni Bio zato I lupas.I li so nemusliman ili si sekularista

    0

    0
   • Znam ko je I to dobro.Veliki je ulizica, covjek kojemu je stalo da bude neko I nesto.Mislim da mu je dovoljno bilo to sto je Hafiz a ne da glumi nekog sejha…Covjek treba da ima malo izeta a ne da bude neciji potrcko.Mogao je biti stvarno Hafiz kojeg cemo svi voljeti I cijeniti ali ga N.P. pokvari kao I sve ostale..Umjesto da oni hafizi utjecu da promijene ljude oko sebe upravo ti ljudi u N.P.promijenise I materijalizirase tu omladinu koja je mogla biti uistinu pravi primjer..Zalosno a I tuzno..Ali ipak neka je Bajram I Serif svima Mubarek Olsun..

    0

    0
   • Pobro….ja mislim da ti ne znas sta je to sekularista a takodjer ni sta je musliman.Vidi se da si totalno nepismen te da Hafizova predavanja nisu utjecala ni malo na tvoj mentalni sklop…Ako su ljudi koji idu redovno na njegova predavanja dosli do tvog nivoa to znaci da je problem ili u njemu ili u vama.Zalosno je sto ga ljudi poput tebe brane..

    0

    0
   • tt a ti si mu otvorio srce pa mu znas namjere,potvaras a za to ces sigurno odgovarat Bogu,fejzic je dobrica,e pa svi znamo da je na povodcu milovom,jel to potovra ili cinjenica a crnogorcino?

    0

    0
   • za ANTI IZDAJNIKA…Osim Boga Dragog niko ne zna sta je u covjekovom srcu..
    Ja nisam citao,niti to mogu,hafizovo srce ali na osnovu njegovih izjava o Reisu Fejzicu ranijih izrecenih sa strane Hafiza a i u samom pismu toliko suprotnosti da ono sto govori brate moj je cinicno i ne primjereno..nekako ponizavajuce..Kad se kaze brate moj onda se drugacije postupa pa i izrazava a naspram javnosti profesionalnije istupa..Ovo je pismo da opravda sebe i svoje postupke gdje uopste nije pridavao nikakvo postovanje reisu Fejzicu pa ni instituciji na cijem se celu on nalazi.A sad ga naziva brate moj…Ovo je pismo takodjer da se Kujevic prikaze kako je on toboze veliki musliman a Fejzic izdajica..i to je bratski jeli…Molim Vas postedite me ovakvih gluposti i cinicnosti a i naivnosti…

    0

    0
 12. Nas brate rejse Fejzicu, danas je Dzuma pa i ti upuri bracke rijeci sa mimbera Hafizi Kujevicu i braci Bosnjacima.Ako svoju bracu budes i dalje blatio sta ce od tebe i nas ostat i postat.

  0

  0
 13. Činjenicaje da u IZ CG ima i Albanaca i da je njima bliža Tirana, Priština, Skoplje nego Sarajevo ili Istanbul. Pa je normalno da je muslimanima u CG Podgorica . IZ CG nije samo Bošnjačko pitanje. Podsjetimo se šetnje u uniformama “slucajno u stilu handzar divizije”! Pa ko jos osniva vjerski vrtić? Koje god vjere da je, to je čisto ispiranje mozga djece! Ne bi mi bilo čudio da za par godina imamo i bombase samoubice.

  0

  0
 14. Ako se posle ovog pisma ovaj Fejzic ne opameti onda nema u njemu imana.
  on je u istini onda samo drzavni sluzbenik.
  a to bi trebao uvidjeti Rozajski narod i odrecise njega.
  …. ovaj hafiz je u istini Alim.

  0

  0
 15. Ovo je fino i doslijedno pismo sto Kujevic pise, i treba da brani svoju reputaciju. Ali je i on bio suvise opterecen i opsjednut sa velikoSrpskim teorijama, Nacertanijem, SANU, Garasanin, Memorandumima i slicnim nebulozama. Bio je previse otisao od Islamskog ucenjaka i postao je bio propagator o velikoj Srbiji, suvise je politizirao i teorisao onecemu sto nema veze sa Islamom! Pogledajte njegove clanke odje na ‘SandzakPress’, isto kao da ih je pisao neko sto je opsjednut Srpskim fasizmom, a ne neko sto je Islamski ucenjak i Hafiz!!

  I plus, Bosnjaci Muslimani nisu imali svoj autohtoni fasisticki pokret u WWII jer su “bili “uzeti” od strane NDH kao da pripadaju Hrvatskom nacionalnom tijelu, i tu su ucestvovali kao prevareni u Ustasama, u mnogim dijelovima BiH su Ustase bile sastavljene iskljucivo od Muslimanskog zivlja, plus Crna Legija Jure Francetica koja je bila mobilisana u Sarajevu” Ismet Zulikovic, 1981, Sarajevo.

  Jedino Muslimanska Milicija ili “Zeleni Kadar” Huske Miljkovica u Cazinu i Efendiceva u Tuzli su bile autohtone patriotske snage, isto tako Muslimanska Milicija u Sandzaku tokom WWII, ali ne oni sto su bili na vlasti u Novome Pazaru tokom rata!

  0

  0
 16. pa stabi drugo ocekivali od jednog hafiza,cuvara alahove knjige a za brata fejzica poruka koju je moj brat cuo od naseg uvazenog muftije boljeje zivet 30 godina ko covek nego 100 i vise ko pontron nekome.

  0

  0
 17. Ne volim ulizice, i da sve sto kazem oni se slazu i dive se tome iako nije nesto posebno ili nisam upravu. Citajuci ove komentare vidim da ih ima jako puno, i dok se uvlace nekom u g.u.z.i.c.u ne ostaju ima ni noge vani.

  0

  0
 18. Allah ti pomogao i ukabulio svaki namaz i sve ostalo svaka cast dragi brate ljudino ovog vakta na sve ovo cu napisati Amin

  0

  0
 19. Brat, naš hafiz Abdurrahman Kujević je primjer jednog velikog učenjaka, kakvih je rijetko u muslimanskom svijetu,da ne govorim za naš Sandzak i okruženje. Da ga dragi Allah dž.š. nagradi lijepim dijelima . A ovaj munafik Fejziću će moliti dragog Allaha dž.š. da mu oprosti sva loša djela koja je činio svom bošnjačkom narodu. Moliće on za oprost i našeg hafiza Kujevica, ali mu tada neće pomoći ni njegov štićenik Vujanović.

  0

  0
 20. Poredjenje sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom nije najbolje jer su oni velikosrpska zlocinacka organizacija koja je nasilno u Crnoj Gori od 1920. godine protivpravno zlocinacki,nasilno,fasisticki,istorijski neutemeljeno,koja negira i Crnu Goru a i Hrvatsku i BiH i sanja da je srpsko sve do Slovenije.
  Covjek ne treba da se pravda tudjim losim djelima pricom da ako neko drugi nesto lose radi da treba i mi.
  Ovo kazem i onima koji govore ako moze da postoji genocidna Republika Srpska zasto ne bi postojao i Sandzak kao republika,zasto se pozivate na one na koje se nikako ne treba pozivati i porediti?

  0

  0
  • Nije u pitanju nikakvo poredjenje, niti poistovećivanje sa SPC, već odgovor hfz Kujevića koji se odnosi na odredjivanje nadležnosti državnih institucija C.G, naime, ako na području C.G može da djeluje SPC i Amfilohije, zašto država zabranjuje djelovanje Muftijstva sandzačkog, takodje mislim da je katolička crkva u C.G pod ingerencijama Vatikana i to nikome ne smeta.
   Čak je i sam reis Fejzić radio kao profesor u medresi koja ima istureno odjeljenje u Rožajama., tako da nije u pitanju nikakvo pozivanje na njih, već odgovor državnim organima da treba imati jednake aršine prema svim verskim institucijama i jednak odnos.,uvaženi hfz Kujević traži dakle samo isti kriterijum za sve zajednice unutar države i jednaka prava za sve.

   P.S:
   Neka Uzvišeni Gospodar podari sabura našem šejhu Abdurahmanu Kujeviću i snage da istraje na istini, ‘jer Allah je zaista sa onima koji mu dovu čine’!

   0

   0
 21. Neka te dragi Allah nagradi za sve sto si rekao i cinio za Sandzak i sviju nas. Znaj da nisi sam bio niti ces biti i da ces nasu podrsku imati do Sudnjega dana.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.