Petnjica – Muhović: Ne želimo da budemo privezak DPS-u

0
42

Petnjica – Uskoro bi u Petnjici moglo doći do prekompozicije vlasti, nakon što je Opštinski odbor Bošnjačke stranke saopštio da želi da raskine koaliciju sa DPS-om.

U DPS-u međutim ne vide potrebu za tim. Predsjednik petnjičkog odbora Bošnjačke stranke i predsjednik Skupštine opštine Petnjica, Adnan Muhović kaže da je nedavno na sjednici opštinskog odbora te partije zaključeno da bi trebalo raskinuti koaliciju sa DPS-om i formirati novu sa SDP-om i Socijalističkom narodnom partijom. Konačnu odluku donijeće Predsjedništvo na sjednici za nekoliko dana.

“Održaće se u subotu, u 10 sati u centrali naše stranke u Rožajama. Braniću odluku Opštinskog odbora, nadam se da će Predsjedništvo naše stranke izaći u susret Opštinskom odboru, što je i prirodno, ali, svakako ćemo odluku najvišeg organa naše stranke, čiji sam i sam član poštovati kakva god ona da bude“, kazao je Muhović za radio Antena M.

Muhović kaže da ne žele da budu “privezak DPS-u” i navodi razloge zbog kojih traže raskid koalicije.

“Mi smo prije svega nezadovoljni ne samo odnosom prema Bošnjačkoj stranci, jer mi kao nacionalna stranka malo više vodimo računa o interesima svih građana u Petnjici, prema kojima DPS kao kičma koalicije nije bila dovoljno posvećena, već se gotovo ništa nije odradilo u smislu poboljšanja životnih uslova, standarda, te poštovanja nacionalnih prava Bošnjaka“ istakao je on.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović iz DPS-a kaže da koalicija funkcioniše na bazi koalicionog sporazuma koji su potpisale obje strane.

“Apsolutno tvrdim da smo ispoštovali sve što piše u koalicionom sporazumu i što se tiče kadra i što se tiče učešća u vršenju vlasti. Bošnjačka stranka, u ovom momentu prema koalicionom sporazumu ima 33 odsto učešća, iako u sporazumu stoji da je to 30 odsto. Dakle, što se tiče samog sporazuma ne vidim nijedan valjan razlog za njihov takav stav“, rekao je on.

Agović stoga očekuje da Predsjedništvo BS-a u kojem, kako kaže, ima veoma mudrih ljudi, ocijeni da se koalicioni sporazum poštuje u potpunosti.

“I da ako postoji potreba da nastavimo saradnju, a ja smatram da je tako, da onda neke stvari možemo i doraditi. Ukoliko se odluče za raskid smatram da na kraju krajeva treba da snose odgovornost za to, jer ne bi bilo principijelno da u prvoj godini funkcionisanja lokalne vlasti dođe do raskida, nemamo takvu praksu, ali postoji mogućnost i to da se desi.”

Agović takođe dodaje da je u proteklih godinu vlast u Petnjici odgovorila izazovima.

“Mnogo toga smo postigli, prvi budžet i investicije sa nivoa države, izvanrednu saradnju smo ostvarili sa Vladom, ambasadama, humanitarnim organizacijama, prosto je politički život u Petnjici započet na pravi način. Naravno, treba još riješiti dosta toga, ali je jako teško sve riješiti za godinu dana sa ograničenim kapacitetima u svakom pogledu”, naglasio je on.

Ukoliko pak dođe do koalicije BS- SDP- SNP, Adnan Muhović vjeruje da bi u toj koaliciji BS bila više zastupljena.

“Procenat učešća u vlasti bi bio 50 odsto, s tim što nam je SDP ponudila nedavno i mjesto predsjednika opštine”, istakao je on.

Agović vjeruje da se u ovom momentu treba okrenuti izazovima koji slijede a to je kako navodi podjela imovine, teritorije i obaveza sa opštinom Berane kao i nastavak investicija na području opštine Petnjica. Takođe poručuje da su spremni da o svemu što je Bošnjačkoj stranci problematično u koalicionom odnosu razgovaraju sa predstavnicima te partije.

(CDM)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.