Pešter: Dali novac za izgradnju puta pa ostali i bez novaca i bez puta

0
297

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i poslanik dr. Muamer Zukorlić nedavno je zatražio hitnu istragu o (ne)izgradnji puteva na Pešteru i prikupljanju velikih suma novca od naroda. Zahtevajući odlučan obračun sa, kako je istakao, organizovanim kriminalom u Sandžaku, Zukorlić je tvrdio da je u 37 sela za izgradnju lokalnih puteva prikupljeno 1,57 miliona eura, a da u opštinama Sjenica i Tutin ne znaju gdje su pare završile.

Da su navodi Zukorlića tačni iz dana u dan svjedoči sve više građana Sandžaka, koji na društevnim mrežama postavljaju slike priznanica za izgradnju puta. Mnogi od njih istakli da priznanice nisu ni tražili, već su novac dali na riječ. Oni koji su sačuvali priznanice spremaju krivične prijave koje će biti predate Tužilaštvu protiv odgovornih lica u opština Tutin i Sjenica, zbog pronevjere novca. Dogovorena trasa puta Plenibaba – Klječanka za koju je prikupljen novac nikada nije izgrađena, a oni koji su novac prikupljali odbiju da sredstva vrate mještanima Pešterskih sela.  
 
Podsjećamo i da je za izgradnju puta Karajukića Bunari – Dolići na Pešteru od građana prikupljeno 130.000 eura a policijski organi sprovode istragu.

– Još prije tri mjeseca okončali smo istragu i sve proslijedili tužilaštvu u Sjenici. Prije nekoliko dana tužilaštvo je tražilo dopunu. Istraga je još u toku. Prikupljanja novca je bilo, ko je to i po čijem nalogu radio, još ne mogu da kažem. Izjavu smo uzeli i od predsjednika opštine Sjenica Mujovića – kaže Bojan Trmčić, načelnik policije u Sjenici.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.