8. Maj 2018

zaplena cigareta 2 620x350 400x226

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 5. maja 2018. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje 60 injekcija hormona rasta sa odgovarajućim rastvaračima čija je vrednost gotovo 2 miliona dinara.

Kada je autobus turskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, i putnici i 49-godišnji vozač iz Novog Pazara su izjavili da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave.

Međutim, prilikom kontrole autobusa, carinski službenici su na dnu vozačevog frižidera otkrili skrivene hormone prekrivene flašicama vode i sokovima.Tom prilikom pronađeno je 20 kutija sa injekcijama hormona rasta „genotropin“ od 12 mg  i odgovarajućim rastvaračima.

h1 0 1

Potom su carinici pregledali i njegove lične stvari i pronašli još 36 kutija „genotropina“ iste jačine, kao i 4 pakovanja hormona „humatrop“ od 24 mg.Podsećamo da se sličan prekršaj dogodio i krajem marta ove godine na Horgošu, kada je dvojni državljanin Slovačke i Bugarske pokušao da prokrijumčari 49 ampula veoma skupog „humatropa“.

n2 1

Hormon rasta stimuliše rast organizma, ali ima ulogu i u regulaciji raznih metaboličkih procesa. Koriste ga i bodi-bilderi, jer poboljšava kvalitet hrskavice, ligamenata, tetiva i pospešuje energiju.

(srbijadanas)

 
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles