Pavlović: Podrška Bošnjaka DPS-u u Crnoj Gori najveća je izdaja

3
11

Južni Sandžak – Izvještaj o razvoju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica ostao je drugom planu nakon izlaganja poslanika Pokreta za promjene Koče Pavlovića koji je poručio manjinama da ne mogu popraviti svoj položaj dok glasaju aktuelnu vlast.

Njegova izjava isprovocirala je Bošnjake u parlementu i izazvala polemiku i negodovanje, a potpredsjednik parlamenta Rifat Rastoder morao je smirivati poslanike, a zaprijetio je i prekidanjem rasprave.

Pavlović je komentarišući Izvještaj kazao da se radi o papiru koji je „izraz nakaradne politike“ i „naličje krajnje nezadovoljavajućeg stanja u kojima se nalaze manjine u Crnoj Gori“.

“Sa ovom vlašću manjine ne mogu naći kvalitetan i koristan dogovor, jer će u takvoj situaciji biti prevareni i sve što se desilo u 15 godina pokazuje da je bilo tako. Nijesu bili prevareni lideri i političke elite, ali jesu manjine. Kakvu su korist Bošnjaci imali, da li se smanjio broj socijalnih slučajeva u Rožajama, da nije vlast koga od Gusinjaca vratila u Crnu Goru da ulažu ovamo, već im organzuju vašar. Ne možete im vašarom platiti što ste im uzeli državu“, poručio je on.

Radi zapošljavanja rođaka potpisuju katastrofalne ugovore?

Pavlović je kazao i da čelnici političkih partija radi zapošljavanja rođaka potpisuju katastrofalne ugovore sa vlašću i to znaju svi Bošnjaci u Plavu, Gusinju, Bijelom Polju, Rožajama i Beranama, jer 30 odsto glasova režim dobija od njih.

„Nisam valjda anti- bošnjak ako vas pitam koju ste korist vidjeli od toga što deset godina podržavate ovaj režim, je li to zato što je režim prestao da vas bije po glavi. Mi smo pred vratima EU ne morate više da strahujete od toga.

Poštovani Bošnjaci vi ste do sada bili najmoćnije oružje anti-srpske politike režima, a podsjetio bih vas na ono što su prije govorili -nema Crne Gore ako je anti-bošnjačka i anti-albanska, jer je onda i anti-crnogorska, zato je nema ni ako je anti-srpska.

Glasači DPS-a iz reda Bošnjačkog naroda vi učesvujete u najstrašnijoj pljačci koju Crna Gora nije vidjela sto godina“, poručio je on.

Rasprava sa Bošnjacima

Poslanik DPS-a Samir Agović odgovarajući Pavloviću kazao je da neće dozvoliti da vrijeđa njegov narod konstatacijama da je prevaren i da nema pameti da odluči za koga će da glasa.

Pavlović mu je odgovorio da nema pravo da govori u ime sunarodnika jer je više DPS-ovac nego Bošnjak. U raspravu se uključio i poslanik SDP-a Ervin Spahić ocijenjujući da u Crnoj Gori još postoje stereotipi da su Bošnjaci intelektualno inferiortni u odnosu na ostale građane.

„Ne možete se obraćati narodu na takav način, i govoriti da mu treba naknadna pamet, za koga treba da glasa i kako da živi. Mene zabrinjavaju vaše riječi da su Bošnjaci najvažnije oružje anti-srpske politike -ni jedan argument za to nemate. Šta su to Bošnjaci učinili na štetu srpskog narodu u Crnoj Gori“, pitao je on Pavlovića.

I Suljo Mustafić iz Bošnjačke stranke kazao je da nije očekivao od poslanika PZP-a da o njima govori kao inferijornoj i nezreloj naciji koja ne zna da odabere svo put.

Poslanik PZP-a kazao je da mu poslanici podmeću jer ni jednom rečenicom nije rekao da su Bošnjaci inelektualno inferiorni, već da je vladajuća koalicija ponizila taj narod i ugasila i svela na socijalu Rožaje, Bijelo Polje, Berane, Plav i Gusinje.

„Pokušali ste da izvrnete to što sam rekao, a rekao sam da su glasovi za DPS najmoćnije oružje anticrnogorske politike, podrška DPS –u danas je najveća izdaja Crne Gore“, kazao je on.

Pavolvić je dodao da poslanike boli što je kazao da od glasova za režim imaju koristi samo političke elite, kao i da se radi o korumpiranim političarima koji su ušli u „koaliciju sa onima ko ih je tukao i skraćivao za glavu 90-tih godina“.

Poslanici su raspavljali i o Predlogu izmjena i dopuna zakona o kulturi i Predlogu zakona o izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

O skandiranju na Cetinju

Poslanici opozicionih partija govoreći o položaju Srba u Crnoj Gori pomenuli su i nedavno skanidiranje na utakmici na Cetinju “Ubij, zakolji da Srbin ne postoji”.

Oni su poručili da nijesu zadovoljni jer nadležne institucije nijesu reagovala na takav skadnal, dok je pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić kazao da je skadniranje bilo skandalozno za crnogorski narod.

Izvor: Vijesti.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Apel Bosnjacima Juznog Sandzaka!Zbijmo redove-SAFOVI POD KONAC!Crnogorci nijesu -NASI NEPRIJATELJI!Ujedinjuje nas borba za pravdu,ljubav i postovanje!Crnogorci su -malo -lenji od nas-ali to nije razlog-ZA NERAZUMIJEVANJE!NAS JE ZAJEDNICKI NEPRIJATELJ-CETNISTVO I VELIKOSRBSTVO!ONI SU DEKLARISANI NEPRIJATELJI CRNOGORSKE DRZAVE,NJENE NE -OVISNOSTI,SLOBODE I POSTOJANJA!Crna Gora je nasa SANSA-VELIKA!NASA LJUBAV PREMA CRNOGORCIMA NESMIJE NIKADA-DA POSTANE -UPITNOM!MALI NAROD -SA IZLAZOM NA MORE-SVE VISE POKAZUJE RAZZUMIJEVANJE -ZA BiH I NJEN NAJMNOGOBROJNIJI NAROD-BOSNJAKE!MALOBROJNA SKUPINA-SVETOG SAVE -CE IZCEZNUTI-ZA 5-10 godina!CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA-JE GARANT SVIJETLOJ BUDUCNOSTI CRNE GPORE -I NJENIM MANJINAMA-DA SE ISCUPA OVOJ NEPRIRODNOJ AZDAHI -ZVANOJ SPC!DAKLE POTPORA CRNOGORCIMA-OKO MILA I DRUGOVA!PUNOM PAROM!!!

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.