PARTIJSKI KADROVI: Većina novopazarskih direktora u statusu vršioca dužnosti

1
1

direktor-np

Iako je lokalna vlast u Novom Pazaru često najavljivala departizaciju i profesionalizaciju rukovodstava javnih preduzeća, na čelu samo dva su direktori koji su izabrani na javnom konkursu, dok preostalim upravljaju partijski kadrovi kao vršioci dužnosti direktora.

Najzanimljivija situacija je u JKP “Gradska toplana” gde je u aprilu 2014. godine na javnom konkursu za direktora izabran Raco Vučković, međutim, on se na toj poziciji zadržao samo četiri mjeseca jer je već u avgustu razrešen dužnosti, a za v.d. direktora postavljen Dejan Nićiforović.

Iako se članom 52. Zakona o javnim preduzećima izričito kaže da v.d. status može trajati najduže godinu dana, Nićiforović je na čelu “Gradske toplane” bio sve do prošle nedjelje, kada ga je na tom mestu nasledio Vučković, koji je i prvobitno bio izabran za direktora tog javnog preduzeća.

Oktobra 2013. godine na javnom konkursu za direktora Direkcije za izgradnju grada izabran je Bajram Ziljkić i on je na toj poziciji bio sve do aprila prošle godine. Tada je smijenjen, a Skupština grada je za v.d. direktora postavila Muja Šaćirovića.

On se na čelu najznačajnijeg javnog preduzeća u Novom Pazaru zadržao do juna ove godine, kada je za v.d. direktora imenovan Seljahudin Muratović.

Direktor “Gradske čistoće” Hivzo Škrijelj, izabran na javnom konkursu oktobra 2014. godine, smijenjen je u junu ove godine i za v.d. direktora je postavljen Emin Omerović.

I javnim preduzećem “Parking servis”, osnovanim u novembru prošle godine, upravlja v.d. direktor Armin Mehović koji je na tu poziciju imenovan bez dana radnog staža.

Jedino su direktori “Vodovoda i kanalizacije” i Zavoda za urbanizam Hanefija Brničanin i Suat Ljajić izabrani na javnom konkursu i njihovi mandati traju četiri godine, odnosno do kraja sljedeće godine.

Slična je situacija i sa javnim ustanovama u Novom Pazaru, jer se na čelu većine njih nalaze vršioci dužnosti direktora.

Na naša pitanja zašto većinom javnih preduzeća upravljaju v.d. direktori i zašto se ne raspisuju konkursi za izbor direktora, sekretar Skupštine Novog Pazara Ahmedin Binjoš izjavio je da će se ta tema naći na nekom zasedanja lokalnog parlamenta početkom sledeće godine.

“Tada ćemo izabrati Komisiju koja će imati zadatak da organizuje i sprovede konkurse za izbor direktora u javnim preduzećima”, kazao je Binjoš.

Izvor: Radiostoplus.com


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Тако је, доста више са тим вечитим в.д., него поставити оне који имају упориште у републичкој власти, а то су само интернационални кадрови војводе санџачког!?

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.