19. Decembar 2018

Odbor paravjerske tvorevine u Tutinu se oglasio saopšenjem za javnost u kojem su između ostalog istakli:

“Nakon što su propali dogovori o nepristrasnom, nestranačkom i objektivnom načinu sprovođenja izbora (u paravjerskoj tvorevini) pojedinci iz lokalne vlasti u Tutinu su organizovali tzv. izbore bez ikakvih pravila uz ucjene i prijetnje imamima kao i podvale do neslućenih razmjera. Kompletna aktivnost je vođena iz određenih kancelarija Opštine Tutin i od strane jednog dijela funkcionera tj. ex-hodža odnosno političara u pokušaju uz izdašnu logistiku lokalne samouprave.

Ovakvi postupci aktera ovih događaja doveli su do toga da nakon Novog Pazara i u Tutinu počne funkcionisati POLITIČKA INTERESNA TREĆA ISLAMSKA ZAJEDNICA.”

Od sada u Tutinu pored legalne i legitimne Islamske zajednice na čelu sa Muftijom Dudićem koja kontroliše većinu džamija, djeluju i dvije paravjerske tvorevine:

  • jedna koju predvode Izet Ziljkić, Esad Holić i koju podržava SDA vlast u Tutinu i Nasufović i Jusufpsahići i
  • druga koju predvode Nusret Gusinac, Juso Lukač i Sami Džeko iz Prijepolja koju podržava Hasib Suljević, koji je ranije formirao novu paravjersku tvorevinu. 

Špekuliše se da drugu struju tajno podržava SDP Rasima Ljajića, želeći da oformi paravjersku tvorevinu koja će biti pod njegovu kontrolu. Paraimam Nadir Dacić iz Prijepolja, koji podržava drugu struju, je bio na Ljajićevoj listi na proteklim izborima za BNV.

Paravjerska tvorevina se definitivno prepolovila na dvije frakcije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles