Palma – Smirit će Vučić i Erdogan Sulja

0
7

1659659 klinicki news1 dragana udovicic ls

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je siguran da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan  Sulejmanu Ugljaninu da “prestane sa slanjem militantnih poruka”.

– Erdogan zna sve o političarima iz Novog Pazara i on sada više veruje Aleksandru Vučiću nego svim ostalima koji sebe nazivaju vođama Bošnjaka. Mora da se poštuje Ustav Srbije. Da je to neko drugo vreme i da neko ko ima političku funkciju kaže da je Srbija fašistička država, za to se ide u zatvor i za to ne može da te štiti nijedan imunitet i da budeš neko ko će da sipa ulje na vatru u trenutku kada Srbija ima problem sa KiM i kada treba da uđe u EU. Siguran sam da će Erdogan, koji je veliki prijatelj Srbiji, reći “Suljo nemoj to da radiš”. Političke funkcije se ne dobijaju militantnim porukama, nego glasovima Suljo. Izađeš na izbore, pa kada te ljudi izaberu ti ćeš biti važan politički faktor u Srbiji . Možda Ugljanin u ovom trenutku misli da je Sandžak neko žarište i da će on da predstavlja to žarište, ali on je politička prošlost – izjavio je Marković.

On smatra da Ugljanin provocira i zagovara separatizam zbog marketinga jer “ne može da živi bez funkcije”.

– Kada bi mu sada Vučić ponudio da bude direktor magacinskog prostora, iako je magacin prazan, on bi i to prihvatio. Grdno se varaju i Ugljanin i njegovi sledbenici da ce tom ucenom dobiti nešto licno. Srbija veoma dobro vodi racuna o Raškoj oblasti i svim delovima Srbije, tako da se više nikada nece desiti da pojedinci kao Sulja izmanipulišu narod i da mi ponovo udemo u neki rat. Od toga nema ništa, Suljo džabe si krečio- poručio je Marković i dodao da Ugljaninu niko ne veruje jer je po potrebi “Suljo Bošnjak” ili “Suljo srbenda”:

– Kada bi ponovo postao ministar Sulja bi rekao “Srbijo majko naša, ti si najbolja, ti brineš o svim nacijama i nikada nije blilo bolje nego poslednih 10 godina”. Kada je Ugljanin bio ministar u Vladi govorio je “Srbija je majka naša koja brine o Raškoj oblasti”, a kada je ostao bez te funkcije, a Rasim Ljajić ostao u Vladi, on je počeo da šalje militantne poruke. U Raškoj oblasti se između tri lidera vodi borba za vlast, odnosno ko će biti u Vladi Srbije. Što se tiče Muamera Zukorilića, mogu da konstatujem da se promenio i da nije više onaj Zukorlić od pre deset godina.

 

Kurir


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.