28. Oktobar 2011

Sjeverni Sandžak , Turska – Gradonačelnik grada Novog Pazara, dr Meho Mahmutović primio je grupu studenata koji će studirati u Republici Turskoj. Ovi studenti iz raznih gradova Sandžaka su stipendisti turske Vlade, a upućuju se uz logističku podršku gradskih vlasti.

Podsjećamo, u saradnji sa ambasadom Republike Turske u Beogradu, svake godine o trošku turske Vlade upućuje se na studije određeni broj studenata na razne fakultete u ovoj prijateljskoj državi. Ove godine na studije odlazi 27 studenata.

Studenti će svoje studije moći da izučavaju na univerzitetima u Ankari i u Bursi. Ovim povodom, gradonačelnik gradonačelnik Novog Pazara je studentima poželeo puno sreće i istrajnosti na svojim studijama, uz napomenu da su obavezni da donesu najbolje i najkvalitetnije znanje. Studentima su obezbjeđeni uslovi za besplatno studiranje i boravak u Republici Turskoj.

Izvor: NoviPazar.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles