Ove godine će biti završena obilaznica

0
15

Bijelo Polje – – Gradonačelnik Bijelog Polja Tarzan Milošević je na svečanoj sjednici povodom Dana opštine 3. januara rekao da će ove godine biti završena zaobilaznica oko Bijelog Polja.

On je, također, podsjetio da je u posljednjoj deceniji Bijelo Polje postalo grad sa pet fakulteta i skoro 1.000 studenata, da je rekonstruisan Centar za kulturu, izgrađena nova sportska dvorana, dom za gerijatriju, te da je počela gradnja infrastrukture planine Bjelasice. Milošević je naglasio da su u protekloj deceniji urađeni objekti za ljude sa posebnim potrebama, kuća Rista Ratkovića, kilometri rasvjete, šest mostova, regionalni put Slijepač Most – Tomaševo, asfaltirane desetine kilometara puteva u seoskim i prigradskim područjima, izgrađeni mnogi vodovodi u selima, nastale brojne firme, a neki privredni subjekti postali evropski-nacionalni brend.

– U 2010. godini nastavit ćemo sa istim ambicijama na realizaciji kapitalnih projekata. Osim zaobilaznice, nastavit ćemo sa radovima na planini Bjelasici, otvaranju Doma za gerijatriju, izgradnji sanitarne deponije, nastavit ćemo sa podrškom poljoprivredi, zdravstvu i obrazovanju, nastavit ćemo da brinemo o ljudima u stanju socijalne potrebe i radovima na infrastrukturi, istakao je Milošević. On je naglasio da razvoj sjevera mora biti okosnica politike razvoja Crne Gore, a tome će doprinijeti izgradnja autoputa Bar – Boljari, turistička afirmacija Bjelasice, puna valorizacija poljoprivredne proizvodnje, realizacija niza mini hidroelektrana koje bi, prema riječima Miloševića, trebalo da se ostvare u deceniji koja je pred nama.

U okviru Dana opštine uručune su i nagrade 3. januar ovogodišnjim dobitnicima docentu dr Ranku Lazoviću, prof. dr Beširu Ljuškoviću i dr Tomislavu Jeremiću. Lazović se novčanog dijela nagrade odrekao u korist Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama „Tisa“, Jeremić takođe u korist „Tise“ i Centra za pomoć djeci i porodici, dok je Ljušković svoj novčani dio nagrade usmjerio prema Fondu za stipendiranje učenika i studenata.

Izvor: Danas.rs/Dodaci/Sandzak


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.