28. Oktobar 2018

Sabahudin Brulić, Bošnjak iz Sandžaka, koji živi i radi u Australiji odlučio je uzme aktivno učešće na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće. Bez obzira na udaljenost i putne troškove Brulić će 4. novembra biti u Sandžaku kako bi dao podršku muftiji Zukorliću.

“Selam alejkum. Obavještavam svu rodbinu, prijatelje i cijelu sandzacku dijasporu, da sam odlučio da iz Australije, gdje živim, dođem u Sandžak mahsuz da bi glasao na izborima za BNV. Putovat ću 21 sahat avionom. Put će me koštat minimum 6000$. Pozivam svu dijasporu koja živi bliže, naročito onu u Evropi da masovno dođu na dan izbora i podrže listu Matica bošnjačka na čelu sa Muftijom Zukorlićem. I neka svako pokrene svoju rodbinu. Neka provjeri jesul upisani u birački spisak i na dan izbora svakog rodjaka i prijatelja neka provjeri jel glasao u interesu svoje djece i svoje budućnosti. Ovim odlučujemo o budućnosti našeg Sandzaka! Nemojmo sjediti i posmatrati! Pokrenimo se!” napisao je Brulić na svom Facebook profilu.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles