Otvorena kancelarija i klub BDZ-a u Priboju (Video)

1
4

Priboj – U Priboju je u petak otvorena kancelarija Bošnjačke demokratske zajednice ( BDZ ). Na otvaranju su pored predsjednika Bošnjačke demokratske zajednice mr. Jahje Fehratovića, zamjenika predsjednika BDZ-a Samira Tandira, potpredsjednika prof.dr. Admira Muratovića, predsjednika BDZ-a Prijepolje Sabahudina Hajdarevića, predsjednik mladih BDZ-a Usame Zukorlić, prisustvovali i najviši predstavnici lokalne saouprave opštine Priboj, na čelu sa predsjednikom Skupštine opštine Priboj Sašom Vasilićem i predsjednikom Stranke demokratske akcije za Priboj Hajrom Bećirovićem.

Skupu se obratio potpredsjednik BDZ-a Fahrudin Alagić.

„ Posebno je danas važno što ovdje nisu samo predstavnici Bošnjačke demokratske zajednice i to pokazuje da Bošnjačka demokratska zajednica nije politička snaga kakvu su do nedavno željeli predstaviti u javnosti. Da ne kažem tvrdo krilo, radikali i čega sve ima u predizbornoj kampanji. Mi ovim želimo da pokažemo da smo mi civilizovan narod, civilizovani ljudi, sa velikim potencijalom i velikim koalicionim potencijalom. To je naša želja i cilj ovakvog jednog okupljana“, naglasio je Alagić.

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice mr. Jahja Fehratović obraćajući se prisutnima kazao da ovo nije samo politička partija, već i misija.

„ Ovo treba biti mjesto gdje ćemo se okupljati, razumijevati i gdje ćemo zajednički rješavati naše probleme. Mi ćemo raditi na tome da u svim ostalim sandžačkim gradovima napravimo jednu ovakvu koncepciju i podržimo ono što je došlo odavde kao inicijativa od općinskog odbora BDZ-a iz Priboja. Nama treba mnogo više razgovora, dogovora, pregovora, razumijevanja, kako bi smo zajedničke rješavali probleme Bošnjaka, Srba i drugih naroda koji žive na ovom prostoru. Samo tako mi možemo izraditi jednu volju i svijetlu budućnost“, istakao je Fehratović.

On je dodao da će u narednom periodu raditi na učvršivanju organa BDZ-a od samoga vrha, do mjesnih i lokalnih odbora.

„ Svi koji čine politički život a u ovom slučaju govorim u ime Bošnjačke demokratske zajednice, moramo raditi da poboljšamo uvjete života svih građana a prije svega pripadnika naše zajednice na ovim prostorima“, kazao je Fehratović.

Član glavnog odbora BDZ-a i odbornik Skuptini u Priboju Samir Šabanija istakao je par bitnih ciljeva za koje se oni zalažu u Priboju.

„ Rješavanje pitanja lokacije za džamiju, regulisanje statusa bosanskog jezika i zapošljavanje Bošnjaka u lokalnoj samoupravi. Ovih godinu dana koliko mi postojima na političkoj sceni u Priboju, biće regulisani posebnim koalicionim sporazumom, koji ćemo ovih dana potpisati sa čelnicima opštine Priboj. Bošnjaci u Priboju se nalaze u jednoj specifičnoj situaciji i naše pozicije jedino možemo braniti učešćem u vladajućoj većini“ – podvukao je Šabanija.

Bošnjačka demokratska zajednica je ovim poslala jednu jasnu poruku da nismo partija kakvom nas neki žele predstaviti iz Beograda.  Da smo funadamentalisti, da se koristimo jako lošim metodama i žargonima i antiustavnim djelovanjima.

„ Ovi poslednji događaji koji su se desili u našoj centrali nisu nas slomili. Oni su potpora i dokaz demokratizacije naše stranke, oni su dokaz da niko nije nezamenljiv i nadamo se da ćemo sve ove poteškoće sa kojima se suočavamo uspešno prebroditi i u jednom novom periodu izaći kao prava skupina jednog pokreta koji se zove Bošnjačka demokratska zajednica. Mi smo poslednja nada bošnjačkom stanovništvu u Sandžaku i mislimo da ćemo u narednom periodu uspjeti da realizujemo jedan dobar dio principa za koje smo se i do sada zalagali. Osnovni program za koji se zalažemo je jedinstvena islamska zajednica na čelu sa glavnim muftijom Muamerom ef. Zukorlićem, sve ostalo se nalazi ispod toga.

U Pribojskoj skupštini koja broji 41 odbornika nalaze se i predstavnici Bošnjačke demokratske zajednice.

Pripremila: M.D.

(Sandžak TV)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.