Otkad se Rasim Ljajić zove ‘dijasporom’?

0

Eh, mladi gospodine Enise Imamoviću, šta učini od svog imena! Uprkos tome što si u prošlosti pravio kardinalne greške, poput one kad si odlučio da podržiš cijepanje Islamske zajednice, da podržiš paravjersku tvorevinu, udarajući time šamar i Rijasetu BiH, kad si stajao iza svog nadređenog (Sulejmana Ugljanina) i šutke gledao kako se podržava stavljanje Sretenjskog krsta na vrat starog Jusufspahića, stoji tik iza nesretnika i nijemo opravdava grijeh. Uprkos mnogim drugim ličnim pokliznućima, građani Bosne su se, nekako, nadali da bi ti bio mnogo bolja opcija za liderstvom nad strankom SDA Sandžaka od svog starijeg, istrošenog, licemjernog, kontraverznog i nestabilnog kolege Ugljanina. Priželjkivali su da ga naslijediš kako bi se opći odnosi u regionu u dobroj mjeri relaksirali. Radio si greške, prijestupe, vrijeđao, često ljagao o neistomišljenicima, ali kad smo vidjeli da si obavio hadž, nekako smo se ponadali da ćeš polako prestati sa ranijim ponašanjem, upristojiti se i biti faktor sa kojim se može voditi konstruktivan dijalog.

 

Međutim, ne da nisi postao bolji, već si postao mnogo gori! Nisi na bilo kom mjestu, već u skupštini Srbije, pred medijima i cjelokupnom javnošću, i kao, kako smo čuli, “hadžija” izrekao notornu laž! Glumio si da je Rasim Ljajić ‘dijaspora’ koja ti je dojavila nešto važno. Rasim Ljajić i njegov potrčko Bačevac za koje ne znamo i da li su ikad kročili u džamiju su ti (pored svog šefa Ugljanina) postali važniji od vjere i istine, pa si potvorio brata vjernika za ono protiv čega se bori?!

 

Stidi se, ti mladi, posrnuli čovječe koji prodade vjeru za večeru i pokopa sve nade građana Bosne da se SDA Sandžaka ikad izvuče iz kaljuže u koju se svojim rukama bacila. Nisi se smio ponašati kao hadžamija koju svako može vući za nos kako hoće. BKZ u BiH pomno prati dešavanja u domovini i regionu, već odavno zaključujući da su SDA Bosne i SDA Sandžaka kao nebo i zemlja. SDA Bosne se zajedno sa SPP u Sandžaku čvrsto drži užeta koje se zove Rijaset u BiH, dok se izdajnička SDA Sandžaka valja u kaljuži koju je sama napravila sa paravjerskom tvorevinom u Beogradu.

 

Kad su cjelokupne prilike u Sandžaku u pitanju, ponavljamo da je akademik Muamer Zukorlić Muftija za nas neprikosnoveni bošnjački lider i moralni uzor koji ima našu punu podršku, a ti si Enise Imamoviću dokazao da si smitljiva, lažljiva i nestabilna osoba koja je svojim posljednjim grijehom zabarikadirala svaku mogućnost saradnje sa nama, što bi se kazalo, ni pod ‘razno’, ukoliko se ne pokaješ i javno zatražiš halal!

 

 

Predsjednica BKZ u BiH

doc. dr. Mersada Nuruddina Agović


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.