Ostvareno 10 hiljada noćenja

0
0

index indexNova Varoš – The ” Panorama ” , 10 maja do 30. septembar , posjetio je 2.700 gostiju, koji je skoro deset hiljada noćenja . Tokom prva četiri mjeseca od hotela se upravlja Zlataru Nova Varoš, preko lokalnih turističkih i sportski centar , ostvario prodaju od oko 13,2 miliona , od čega je ” riznica ” lokalne samouprave, Boravišna pristojba , poplavljeno oko 216.000 dinara .

Kada vaš finansijske dnu liniju , “Panorama” je poslovala s minimalnim dobiti , i rad na adaptaciji i razvoj objekta, Općina je do sada uloženo oko 38 miliona eura.

Prema izvještaju o poslovanju , “Panorama” na račun sredine maja do kraja avgusta , morao sam da se izdvoji 12.171.162 dinara, uglavnom za plaće od 49 zaposlenih ( oko 6,3 miliona eura) , zatim troškovi kuhinja ( skoro tri miliona KM) , i električne energije (oko 1,3 miliona ) . Iz vlastitih sredstava , oni pomirili i komunalne troškove , kao naknada za usluge , potrošni materijal, i telefon. Plate u ovom periodu , redovno dobila 32 novih djelatnika za 17 radnika uzima redovno isplaćuje kao ” Rekreaturs “, ali rukovodstvo nije postupio u skladu sa ugovorom i pokojnog isplatu plata , a januar plaće primili samo prošlog petka.

– Istina je da ‘ Panorama ‘ je dobio značajnu dobit , što nije motiv za sticanje već biti u upotrebi , zadržati postojeće radnike i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta , ali generalno ne možemo biti zadovoljni s rezultatima poslovanja, uzimajući u obzir činjenicu prethodni mjesečni gubitak od oko 2,5 miliona pravila . Popunjenost je također zadovoljavajući , a najbolji posjeta zabilježen je u maju kada je za dvadeset dana , postigli više od tri hiljade noćenja . Gostiju profiliranih uglavnom u kategoriju ekskurzijskog , sindikata i sportskog turizma i hotela su paradirali turiste iz Beograda, Novog Sada , Zrenjanina, Smederevo , Novi Pazar , Trstenika , kao i iz Rusije , Ukrajine , Francuske , kaže Ivana Novaković , direktor TSC ” Goldsmith , ” također je direktor hotela. Ona najavljuje da će u skladu s ugovornim aranžmanima do sada , dobra posjeta se očekuje u narednom periodu , posebno za vrijeme blagdana . Prodaje za doček Nove godine u 2014 . je u tijeku , a posebno interes je trodnevni paket po cijeni od 12.000 punog pansiona po osobi . Cijene su , prema i pristupačne za svačiji džep – noćenje i doručak troškovi 1.345 dinara, a samo smještaj s lokalnim porezima 950 dinara. Jednog dana puni pansion košta 2140 dinara.

Inače, u proteklih nekoliko mjeseci , ” Panorama ” se vrvi poput košnice , kao svoje goste , a majstori različitih profila koji su gotovo radni dan i noć u hotelu. Radovi na izradi objekta su vrijedan oko 38 miliona eura, dok je najvažniji zadaci uključuju : kompletna renovacija restoran, bar , recepcija, recepcija , hidroizolacija veći dio zgrade , krovne popravak , renoviranje prostora i osobne radna soba, zamjena prozora jedinicama , restoran i kuhinju , kupovinu pedeset televizije sa kabelske veze , kupovina sitnog inventara i osnovnih sredstava , kao i brojni električni uređaji , kotlovi nekoliko …

– Radovi na uređenju konferencijske sobe na trećem nivou , sa kapacitetom od oko 100 mjesta , a plan je da se do početka sljedeće godine i provesti projekt prilagođavanja postojećeg bazena opremanje mini wellness centar dizajn sa 14 soba i zamjena kotlova , objavljuje Novaković . Ona je posebno ponosan na činjenicu da je Zlataru , u odnosu na isto razdoblje prošle godine, 46 posto porast u broju noćenja, za razliku od mnogih drugih turističkih destinacija u ovom segmentu je negativan trend .

(blic)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.