Osnivači Pravnih klinika na univerzitetima iz Srbije u posjeti Republici Hrvatskoj

0
10

Novi Pazar, Hrvatska – U periodu od 22-25.11.2011. godine predstavnici univerziteta iz R Srbije, među kojima i predstavnici Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, boravili su u posjeti R Hrvatskoj pod pokroviteljstvom OSCE-a. Delegaciju su činili profesori i saradnici sa Pravnih fakulteta, prof. dr Marija Draškić, sudija Ustavnog suda i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, prof.dr Radmila Kovačević Kuštrimović sa Pravnog fakulteta u Nišu, prof.dr Ilija Babić ispred Ministarstva pravde Srbije i Advokatske komore Vojvodine, Ferid Bulić sa Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, doc.dr Ivana Krstić, prof. dr Nevena Petrušić, poverenica za ravnopravnost R Srbije i Kristina Dejvis iz OSCE-a.

Prvog dana boravka upriličena je posjeta  Pravnom fakultetu Sveučilista u Zagrebu gde su se susreli sa dekanom prof.dr Zoranom Paraćem kao i prof.dr Alanom Uzelcem i njihovim saradnicima. Nakon uvodnog dijela u kojem je govorio uvaženi dekan o  Pravnom fakultetu i njegovom istorijatu, obratio se profesor Uzelac govoreći o organizaciji Pravne klinike na njihovom fakultetu i zakonodvstvu na kojoj je utemeljeno, kao i o otvorenosti za saradnju sa našim fakultetima.

Istog dana sastali su se sa predstavnicima Ministarstva pravde R Hrvatske gde su domaćini bili Kristijan Turkalj, ravnatelj Uprave za EU i međunarodnu saradnju i šef odseka za ljudska prava i besplatnu pravnu pomoć,  Jasna Butorac. Na sastanku je bilo riječi o zakonodavnim aktivnostima u okviru pomenutih resora i međusobnoj saradnji.

Drugog dana posjete delegacija se susrela sa predstavnicima Hrvatskog Centra za ljudska prava, g-đom Majom Hasanbašić, sa prof. dr Borkom Teodorović  i g-đom Nedeljkom Miščević iz Udruge za promicanje inkluzije, te predstavnicima NVO BABE (Budi aktivna budi emancipirana). Na sastancima sa predstavnicima nevladinog sektora bilo je riječi o unapređenju međusobne saradnje.

Izvor: Uninp.Edu.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.