Opštine Prijepolje i Fondacije “Ana i Vlade Divac” uslove je ispunilo 43 mladih poljoprivrednika

0

OPŠTINA PRIJEPOLJE I FONDACIJA “ANA I VLADE DIVAC”: BESPOVRATNA SREDSTVA ZA 43 POLJOPRIVREDNIKA

Od 57 nosioca poljoprivrenih gazdinstava, koliko ih se prijavilo za bespovratna sredstva Opštine Prijepolje i Fondacije “Ana i Vlade Divac” uslove je ispunilo 43 mladih poljoprivrednika.

.Pravo učešća na konkursu koji raspisala Fondacija “Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Opštinom Prijepolje, imali su mladi poljoprivrednici od 21 do 40 godina starosti.

“ Od 57 prijavljenih odbijeno je njih14. Reč je o ljudima koji su koji su prethodnih godina već koristili ovu subvenciju ili nisu imali potpunu dokumentaciju”, rekla nam je Mira Bojović, član Opštinskog veća.

Tročlana Komisija za obilazak i bodovanje prispele dokumentacije u sastavu: Mira Bojović, Ifet Hamzić i Nada Obradović ispred Fondacije “Divac” obišla je domaćinstva kako bi se na licu mesta uverila u verodostojnost dokumentacije.

Pomoć nije u novcu već u robi i uključuje nabavku stoke, materijala za rad, opremu za razvoj poljoprivrednih delatnosti, građevinskog materijala za izgradnju poljoprivrednih objekata i slično. Trenutno se prikupljaju ponude na osnovu kojih će Fondacija sporovesti javnu nabavku, tako da poljoprivrednici na sredstva mogu računati već krajem avgusta, kada će biti potpisani ugovori o dedeli sredstava”, objašnjava Bojović i dodaje:

Prilikom kontrole utroška sredstava koja su dodeljena prošle godine, predstavnici Fondacije “Ana i Vlade Divac” uočili su nepravilnost kod jednog poljoprivrednog proizvođača. On je prodao opremu koju je dobio i snosiće određene sankcije, kaže Bojović.

Zato se apeluje na proizvođače koji su ispunili uslove konkursa, da mašine i opremu koriste namenski i po pravilima koja će biti precizirana ugovorom.

Učešće Fondacije iznosi milion dinara, dok je opština obezbedila dva miliona dinara


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.