Opština Sjenica danima bez ulične rasvjete

0
3

Poput misterije ko je isključio uličnu rasvjetu u Sjenici. Predsjednik Opštine kaže da nije u pitanju dug, kojeg možda, kako naglašava sigurno da ima već i da se rade određene popravke.  Samo, zanimljivo, kako je onda moguće da ni Duga Poljana, Draževići nemaju uličnu rasvjetu.

-Oni koji se malo bolje razumiju a ne treba tu neko razumijevanje znaju da je Duga Poljana udaljena dvadesetak kilometara, Draževići su još dalje, pa njihova javna rasvjeta nema apsolutno nikakve veze sa javnom rasvjetom Sjenice. U Sjenici imate slučaj da su neki dijelovi koji su zakonom zabranjeni da se isključe, a to su dijelovi oko škola, tamo postoji javna rasvjeta pa to što predsjednik govori ne odgovara istini, kaže Munib Mujagić predsjednik OO SPP Sjenica.

Prema nekim informacijama navodno je iz Beograda u Kraljevo došao zahtjev da se zbog dugovanja Opštine Sjenica isključi ulična rasvjeta. Međutim, evo reakcija.

-Mi smo samo za Beograd. Nemamo veze s vama, ali u principu to Grad barem je kod nas tako i vidite neku logiku, Grad plaća struju i samo oni mogu da ne plate. Ko je vama osnivač, pretpostavljam da je Grad. Ako je Elektrodistribucija što bi plaćali sami sebi struju, kažu iz EPS-a Beograd.

EPS nema ništa s uličnom rasvjetom, poručuju iz EPS Čačak. Uličnu rasvketu ne isključujemo u Kraljevu a kamoli u Sjenici, kažu iz EPS Kraljevo.

Kontaktirali smo i direktora Ustanove za uređenje Grada Sjenica Rasima Jahić, međutim, nema odgovora. Dok traje misterija o, kako sad svi kažu, mogućem samoisključenju ulične rasvjete u Opštini Sjenica iz SPP-a podsjećaju da su preko odbornika u Skupštini u nekoliko navrata tražili izvještaj o tome koliko je lokalna samouprava sa svim svojim organima i ustanovama zadužena. Nikad nije bilo odgovora koliko je novaca, između ostalog, otišlo za Novu Varoš po osnovu asfaltiranja famoznih pristupnih puteva i sokaka u vrijeme kampanje za BNV, koliko također  za Sjeničku kuću.

-Mogu da vam kažem da u Sjenici već kolaju neke priče o ogromnim zaduženjima budžeta a čak se pominju i cifre koje su veće od desetak miliona što je zabrinjavajuće za sve građane. Imam i neku informaciju da je Komunalna organizacija dužna za električnu energiju oko 45 miliona dinara što su uspjeli nekako da reprogramiraju, kaže Mujagić.

Javnost, poručuje, mora znati koliki je dug Opštine jer to je, kaže minimum kako bi bili informisani o trenutnom stanju.

izvor: SANA

70250547 2707308969303862 8567197649315299328 n70245432 2707309545970471 8335240514496364544 n


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.