Opšta gimnazija, Klinika sa porodilištem i Muzej pri Islamskoj zajednici …

6
39

Sjeverni Sandžak – Na redovnoj sjednici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji održanoj 18.12.2010. god. usvojeni su izvještaji o ramazanskim aktivnostima, organizaciji hadža, organizaciji kurbanske akcije i akcije prikupljanja kurbanskih koža.

Mešihat se zahvaljuje pripadnicima Islamske zajednice i imamima na sprovedenim ramazanskim i bajramskim akcijama, a posebno na izuzetnoj realizaciji akcije zekata i sadekatul-fitra sa rekordnim uvećanjem od 11,42%, kao i rekordnom broju prikupljenih kurbana sa uvećanjem od 21,50% u odnosu na prošlu godinu.

Na sjednici je donijeta odluka o pripremama za osnivanje Opšte gimnazije i Klinike sa porodilištem pri Islamskoj zajednici, kao i odluka o osnivanju Muzeja Islamske zajednice.

Donijeta je odluka o raspisivanju konkursa za mjesto direktora Medrese „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru, te odluka o raspisivanju konkursa za mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar.

Na mjesto vršioca dužnosti upravnika Mektebskih ustanova „Reuda“ i „Wildan“ imenovan je Asmir ef. Crnovršanin, profesor.

Članovi Mešihata jednoglasno su osudili nasilje čelnika Gradske uprave u Novom Pazaru prema novinarima TV Jedinstvo, kao i permanentne opstrukcije prava i aktivnosti Islamske zajednice od strane ove gradske uprave. Zanimljivo je da se gradske vlasti Rasima Ljajića u opstrukciji Islamske zajednice pred sudovima i administraciji koriste argumentom navodne dvojnosti u Islamskoj zajednici, što je u suprotnosti sa njihovom retorikom o jedinstvenoj Islamskoj zajednici, na čemu su dobili prošle lokalne i parlamentarne izbore.

Mešihat je jednoglasno donio odluku da se podnesu krivične prijave protiv odgovornih u Službi za katastar nepokretnosti zbog zloupotreba i falsifikata po pitanju imovinsko-pravnog statusa vakufske imovine.

Krivične prijave biće podnijete i protiv odgovornih u Zavodu za statistiku zbog zloupotreba i falsifikata po pitanju nosioca pravnog subjektiviteta Islamske zajednice.

Izvor: IslamskaZajednica.org


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

6 KOMENTARI

  1. Autohtonost naroda, cini njegova historija.Buducnost tog naroda cini njegov narastaj.Kakav ce, narod imati hair od tog narastaja,zavisi od njegovog obrazovanja.S toga, puna podrska i dragi ALLAH da vas nagradi.Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve bereketuhu.

  2. Hallali te mi zbog ekavice(znam da nije Boshnjachki) ali tako su me u shkoli uchili pa ja sada isreno ne znam drugachije.:)Zao mi je shto ne poznajem maternji jezik i drago mi je shto mladje generacije imaju priliku da ga uche u shkoli.Sellam.

  3. Chestitam,svaka chast,SVAKA CHAST!Posebno shto me zaista jako puno raduje je osnivanje muzeja pri IZuS.Nadam se da ce se u projekat ukljuchiti i BNV jer to za nas kao naciju je od ogromnog znachaja da bi se mi omladina,a bogami i stariji vishe edukovali po pitanju nacionalnog identiteta koji je do sada bio iskrivljen i uglavnom zaboravljen pa smo mi po nacionalnosti bili isto shto smo i po veroispovesti Muslimani.

    Sada u vremenu kada su budi nacionalna svest kod gradjana,ovo je zaista velika stvar.
    Josh jednom svaka chast.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.