Opet u korist MZ Beranselo

0
12

Berane – Osnovni sud u Beranama jučer je oglasio presudu u sporu između općine Berane i JP Komunalno protiv MZ Beranselo i dijela njenih građana. Na zadnjem ročištu koje je održano 15. 7.2011. godine sudija Ljubinka Miletić je čula i pročitala niz pisanih dokaza i sa jedne i sa druge strane, da bi juče donijela presudu.

Presudom je odbijen zahtjev tužilaca koji su tražili da se utvrdi da su tuženi, još 31 mještanin ove mjesne zajednice, istog dana smetali posjed na javnoj površini tako što su postavili traktorsku prikolicu na ulaz u deponiju i onemogućili ulaz na samu deponiju. Zahtjev je odbijen kao neosnovan i donijeta odluka da su Općina i JP Komunalno obavezni da solidarno isplate tuženima naknadu u visini od 750 eura.

Također je utvrđeno da je tužba tužilaca protiv još pet mještana ove mjesne zajednice povučena, kao neosnovana.

Dok se Savjet MZ Beranselo Drago Simonović, Mikosav Bubanja, Milanko Božović, Milorad Drobnjak, Blagoje Bogavac, Marinko Nišavić, i fizička lica ove mjesne zajednice, Petar Lončar, Budimir Bubanja, Vukajlo Dobrašinović, Radoje Mišković, Nikola Simonović i Slobodan Lončar smetali tužioce u vršenju svog posla, tako što su onemugućili kamione JP Komunalno koji su bili natovareni komunalnim otpadom, da isti odlože na deponiji Vasova voda. O tome je Savjet MZ Beranselo donio odluku kojom su obavijestili prvo tužioca, opštinu i JP Komunalno, da će građani fizički blokirati ulaz i odlaganje na deponiji Vasova voda 31.12.2010. godine . Sudija je presudila da imenovani trebaju da plate simbolično tužiocima naknade troškova spora u visini od 400 eura.

Općina Berane i JP Komunalno imaju pravo žalbe Višem sudu u Bijelom Polju u roku od 15 dana.

Izvor: Pobjeda.Co.me


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.